BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Trendyol, Türk Satıcılarına Küresel Arenada Kapı Açıyor: İhracatta Büyük Hedefler

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, 2022’nin başından bu yana 51 binden fazla satıcısına küresel pazarlara açılma imkanı tanıdı. Özellikle son 2 yılda bu satıcıların 42 binini ilk kez ihracat ile buluşturan platform, satıcıları aracılığıyla 2023’te 2 milyar dolar, 2026’da ise 10 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirledi.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, yerli üreticilerle küresel müşteriler arasında bir e-ihracat köprüsü olma misyonlarını sürdürdüklerini belirtti. Türkiye’deki e-ihracatın toplam ihracat içindeki payının yaklaşık olarak yüzde 1 olduğunu ifade eden Çetin, Trendyol’un bu alandaki büyümesinin, Ticaret Bakanlığı’nın 2030 hedefine önemli bir katkı sağladığını dile getirdi.

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, Kasım kampanyalarını yurtdışına taşıma kararı aldıklarını açıkladı. “Süper Alışveriş Günleri” adı altında düzenlenen kampanya kapsamında 45 bin satıcının 3 milyonu aşkın ürünü yurt dışındaki müşterilerle buluştu. Bu süreçte Trendyol Express’in yurtdışındaki müşterilere ürün ulaştırmaya başladığını belirten İnan, bu adımın Türk markalarının küresel arenada daha etkili bir şekilde varlık göstermelerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Trendyol, yakın zamanda Körfez ülkelerinde faaliyetlerine başladı ve bu kapsamda 2 ay içinde 2 milyon adet “Made in Türkiye” ürününü sattı. İnan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da pazar yeri modeline geçtiklerini ve satıcılara tek tuşla ihracat yapma imkanı sunduklarını ifade etti. Bu süreçte Trendyol Express’in yurtdışındaki teslimatlarına başladığını aktaran İnan, 2024’te Trendyol Express International operasyonunu Körfez ülkelerine taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Çağlayan Çetin, Trendyol’un spor alanındaki yatırımlarına da değindi. Futbol Milli Takımları’nın resmi sponsoru olduktan sonra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin resmi sponsorluğunu üstlendiklerini söyledi. Çetin, Türk sporunu ve sporcularını destekleyerek, sporun birleştirici gücünü kullanarak ülkedeki spor kültürüne katkıda bulunma sorumluluklarını önemsediklerini belirtti. Ayrıca, Süper Lig ve 1. Lig’in isim sponsorluğunu üstlenen Trendyol’un, Türk futboluna sağladığı desteklere dikkat çekti.

Trendyol’un 2022’de açıkladığı 5 yıllık 5 milyar dolarlık yatırım planının 1 milyar dolarlık kısmını gerçekleştirdiklerini ifade eden Çetin, bu yatırımların büyük ölçüde pazarlama, lojistik ve teknoloji alanında yoğunlaşacağını belirtti. İstanbul Havalimanı yanındaki e-ihracat merkezi ile lojistik ağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Çetin, Ankara’da ise Avrupa’nın en büyük e-ticaret operasyon ve aktarma merkezlerinden birisi olacak bir e-ticaret operasyon merkezi kuracaklarını ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku