BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türk Hava Yolları, Küresel Arenada Büyüme Hedeflerini Açıkladı: 355 Yeni Uçak Yolda

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şirketin artan uçak ihtiyacını karşılamak ve küresel arenada liderlik yolunda önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını açıkladı. Bolat, toplamda 240 kesin, 115 opsiyon olmak üzere 355 yeni uçak alımını planladıklarını ve ilk teslimatların 2026 yılında gerçekleşeceğini belirtti.

THY’nin Dünya’nın 7 büyük havayolu şirketi arasında yer almak için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Bolat, Ajet ve SunExpress Havayolları ile birlikte 950 uçaklık geniş bir filoya ulaşacaklarını ifade etti.

ABD Pazarındaki Stratejik Genişleme ve Hedefler:

ABD’deki 13. uçuş noktası olan Detroit seferinin açılışında konuşan Bolat, Londra’dan Uzak Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada tek büyük havayolu şirketi olma hedeflerine vurgu yaptı. İstanbul Havalimanı’nın bu hedefe ulaşmalarında önemli bir avantaj sağladığını belirten Bolat, 2033 stratejisi çerçevesinde ABD’nin de aralarında bulunduğu uzak ülkelerde büyümeyi planladıklarını söyledi.

Yeni Uçak Alımları ve Hedef Pazarlar:

Geçtiğimiz hafta Airbus ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından 240 kesin ve 115 opsiyonlu toplam 355 uçak alımı planlarını duyuran Bolat, bu uçakların teslimatlarının 2026 itibarıyla başlayacağını açıkladı. Bu hamlenin, THY’nin küresel pazarda daha etkin bir konuma gelmesine olanak tanıyacağını ifade etti.

Küresel Havayolu Devleri Arasındaki Yerimiz:

ABD’de üç büyük havayolu şirketi bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY’nin United, American ve Delta Havayolları gibi devler arasında kendine sağlam bir yer edineceğini belirtti. Bu başarı ile Türk Hava Yolları’nın, Lufthansa ve Air France gibi rakiplerini geride bırakarak yedi dev havayolu şirketi arasında önemli bir konuma geleceğini söyledi.

ABD’de Genişleme ve Yeni Hatlar:

ABD pazarında 2024’te 14. destinasyona uçuşlara başlamayı planlayan Bolat, Denver ve Orlando’nun yeni sefer noktaları olduğunu duyurdu. ABD’den gelen turist sayısını artırmak için tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Bolat, geçen yıl 1 milyon olan ABD’li turist sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yerli Koltuk Üretimi ve Yenilikçi Projeler:

THY’nin 2026’da başlayacak hızlı değişim sürecine değinen Bolat, kabin koltuklarında kendi üretimleri olan koltukları kullanacaklarını açıkladı. Bununla birlikte, yerli üretim koltuklarının maliyetinin düşük olacağını ve şu anda test aşamasında olduğunu belirtti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku