BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türk Oyun Stüdyosu YAMY, 8 Milyon Dolar Yatırım ile Değerlenmesini İkiye Katladı!

İstanbul merkezli oyun stüdyosu YAMY Studio, oyun dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Hybrid-casual oyunlara odaklanan stüdyo, 8 milyon dolar değerlemeyle gerçekleşen yatırımını duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Bu yatırım, şirketin bir yılda ikinci yatırımını almasıyla ve değerlemesini 8 aylık süreçte iki katına çıkarmasıyla öne çıkıyor.

YAMY Studio’nun başarıları, Türkiye’nin oyun girişimi ekosisteminin yükselişini gösteriyor. StartupsWatch’un Ekim 2023 verilerine göre, Türkiye’deki oyun stüdyosu sayısı 740‘ı aşarken, sektördeki yatırım haberleri de artış gösterdi. YAMY Studio, bu dinamik ekosistem içinde hızla büyüyen ve yatırımlarını artıran bir oyuncu olarak öne çıkıyor.

Stüdyonun aldığı 8 milyon dolarlık yatırım, başta Londra Merkezli UP Venture Capital olmak üzere İz Yatırım Holding, Mübin Karpuzcu ve diğer melek yatırımcılardan geldi. Yatırım, YAMY Studio’nun hybridcasual oyunlara odaklanma stratejisinin ve küresel pazarda elde ettiği başarıların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

YAMY Studio Kurucu Ortağı Mikdat Doğru, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Eylül 2020’den bu yana faaliyet gösteren YAMY Studio olarak geliştirdiğimiz mobil oyunlarla hem küresel hem de yerli yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarıyoruz. Yeni yatırımı işgücümüzü büyütmek ve odaklandığımız hybridcasual oyun türünde daha da uzmanlaşmak için kullanacağız” dedi.

YAMY Studio’nun değerlemesini sekiz ay gibi kısa bir sürede ikiye katlaması dikkat çekici. UP Venture Capital’den aldığı önceki yatırımın ardından stüdyo, Laundry Rush adlı oyununu dünya genelinde 3 milyondan fazla indirmeye ulaştı. Mikdat Doğru, “Hybridcasual türündeki oyunlarda uzmanlaşan bir stüdyo olarak, oyun içi ekonomide elde ettiğimiz başarılarla istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki oyun girişimi ekosistemi, YAMY Studio gibi başarılı stüdyoların elde ettiği başarılarla küresel arenada adından sıkça söz ettiriyor. Yatırım alan stüdyoların sayısındaki artış, Türkiye’nin oyun endüstrisindeki potansiyeli ve büyüme hızını gösteriyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku