BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türk Telekom’dan Yapay Zeka Destekli Erişilebilir Web Site

Türkiye’nin dijital dönüşüm liderlerinden biri olan Türk Telekom, yapay zekâ destekli geliştirmelerle web sitesini görme ve işitme engelli müşterileri için daha erişilebilir hale getiriyor. Şirketin “Herkes için erişilebilir iletişim” ilkesi doğrultusunda gerçekleştirdiği bu adım, engelli bireylerin dijital dünyadaki deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde yaptığı açıklamada, “insan odaklı” hizmet anlayışıyla engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran uygulama ve projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Şirketin teknolojiyi iyilik ve fayda için kullanma vizyonu çerçevesinde web sitesinde gerçekleştirdikleri yapay zekâ destekli geliştirmelerle görme engellilere görsel betimleme, işitme engellilere işaret dili çevirisi, ve disleksi tanısı konmuş bireylere de erişilebilirlik aracı ile hizmet sunduklarını vurguladı.

Bu yeniliklerle Türk Telekom, web sitesine entegre ettiği yapay zekâ destekli işaret dili çeviri sistemi ile işitme engellilerin web sitesini daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlıyor. Ayrıca, görme engelliler için eklenen görsel betimleme aracı sayesinde, betimlenen görselleri ekran okuma araçları ile okuyarak içeriğe daha kolay erişmelerine olanak tanıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku