BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türkiye Cumhuriyetinde Yaşanmış en Büyük 5 Deprem? 

Türkiye Cumhuriyeti devleti 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmakla beraber aynı zamanda deprem ağları ile de çevrili bir konumda bulunmakta. Fay hatları ile çevrili olan Türkiye de maalesef sürekli depremler meydana gelmekte ve Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta 7.7 bir deprem oldu.

Peki Türkiye’de en büyük 5 deprem hangileri?

1939 Erzincan Depremi, 26 Mart 1939 tarihinde Erzincan ilinde meydana geldi ve Türkiye’nin en büyük depremlerinden biri oldu. Bu deprem, 7.8 büyüklüğünde ve Richter ölçeğine göre ölçüldü. Deprem, Erzincan ilinde ve sonrasında çok yıkıcı oldu ve binlerce insan hayatını kaybetti. Ayrıca, binlerce ev ve iş yeri yerle bir oldu ve binlerce ölüme zarar oluştu.

Bir diğeri 1999 İzmit Depremi, 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara Bölgesi’nde meydana geldi ve Türkiye’nin en büyük depremlerinden biri oldu. Bu deprem, 7.4 boyutunda ve Richter ölçeğine göre ölçüldü. Deprem, Marmara Denizi kıyısındaki İzmit Şehri ve kanadı çok yıkıcı oldu. Büyürken insan evlerini kaybetti ve yaklaşık 17.000 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, binlerce insan yaralandı.

Bir diğer deprem ise 1966 Tokat Depremi, 24 Mart 1966 tarihinde Tokat ilinde meydana geldi. Bu deprem, 6.5 boyutunda ve Richter ölçeğine göre ölçüldü. Deprem, Tokat ve yıkıcı sonuçları doğurdu. Ev ve iş yeri yıkıldı ve çok sayıda insanın hayatını kaybetti. Depremin yol açtığı yıkım ve kayıplar, Türkiye’nin deprem afetlerine karşı alınabilecek olanların daha fazlasını düşünmeye ve depremin sonuçlarına neden oldu.

Sıradaki 1923 Büyük İzmir Depremi, 17 Ağustos 1923 tarihinde İzmir’de meydana geldi ve Türkiye’nin en büyük depremlerinden biridir. Bu deprem, 7.3 büyüklüğünde ve Richter ölçeğine göre ölçüldü. Deprem, İzmir’de ve sonrasında çok yıkıcı oldu ve binlerce insanın hayatını kaybetti.

Ayrıca, binlerce ev ve iş yeri yerle bir oldu ve çok sayıda ölüme ve çok fazla zarar oluştu. İzmir, o dönemde Türkiye’nin en büyük ve en gelişmiş genellemesinden biriydi ve deprem, şehri oldukça yıkıma uğrattı.

Bir diğeri 2011 Van Depremi, 23 Ekim 2011 tarihinde Van ilinde meydana geldi. Bu deprem, 7.1 boyutunda ve Richter ölçeğine göre ölçüldü. Deprem, Van ve yıkıcı sonuçları doğurdu. Ev ve iş yeri yıkıldı ve çok sayıda insanın hayatını kaybetti. Depremin yol açtığı yıkım ve kayıplar, Türkiye’nin deprem afetlerine karşı alınabilecek olanların daha fazlasını düşünmeye ve depremin sonuçlarına neden oldu.

En son olarakta Pazartesi günü 04’te meydana geldi. Deprem 10 ilde hissedildi ve 10 farklı ilde ev yıkılmaları meydana geldi 9 binden fazla hayatını kaybetti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku