BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türkiye’de Bakanlar Kurulu Değişikliğiyle Beklenen Cumhurbaşkanı Yardımcıları Belli Oluyor: İşte Detaylar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni oluşturacağı Bakanlar Kurulu’nda gerçekleşecek değişiklikler merakla beklenirken, en büyük merak konusu Cumhurbaşkanı Yardımcıları kimler olacak. İddialara göre Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendireceği konuşuluyor.

Oda TV’nin haberine göre, Hakan Fidan’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı pozisyonu verilecek ve İçişleri Bakanlığı ile MİT arasında daha sıkı bir işbirliği kurulacak. Bu değişikliğin amacı, İçişleri Bakanlığı ile MİT arasındaki bağlantının güçlendirilerek daha etkili bir yapı oluşturmak olarak yorumlanıyor.

Öte yandan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev alacağı öne sürülüyor. Şimşek’in, yeni kabinede önemli bir role sahip olması bekleniyor.

Bu değişikliklerle birlikte Türkiye’de siyasi arenada yeni bir dönemin başlayacağı ve hükümetin daha etkili ve koordineli bir şekilde çalışmasının hedeflendiği ifade ediliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku