Site icon Buzdağı Haber

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka ve Prompt Mühendislik Hackathon’u Gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin Yazılım Öğrenci Topluluğu ve OSB Teknokent işbirliğiyle düzenlenen “PROMPT HACKATHON’23,” Türkiye’nin ilk yapay zeka ve prompt mühendislik etkinliği olarak gerçekleştirildi. Yoğun katılımla geçen 48 saatlik maraton, 80 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi ve Pazar günü sona erdi.

Etkinlik, Cuma günü özel bir panelle başladı ve 14 takımın katılımıyla 48 saat süren bir maraton olarak devam etti. Hackathonun teması “ihracat/Export” olarak belirlendi ve katılımcılardan yapay zeka tabanlı yazılımlar geliştirmeleri istendi.

48 saatlik maraton sonunda, ihracat ekosistemine katkı sağlayacak birbirinden yenilikçi projeler ortaya çıktı. “Yapay Zekâ Kalite Danışmanı” projesi, tıbbi cihaz üreticileri için yapay zekâ tabanlı bir kalite kontrol ve yönetim sistemi sunarken, “KNGL AI TOOL” projesi reklam maliyetlerini azaltarak düşük maliyetli ve etkili reklam videoları oluşturma fırsatı sundu. “EcoVerse” projesi ise taşımacılık sektöründe karbon emisyonlarını azaltmayı hedefleyen sürdürülebilir çözümler sunarak dikkat çekti. “Rivendell” projesi ise ihracat süreçlerinde etkin analizler yapabilen bir yapay zekâ asistanı olarak öne çıktı.

Hackathonun birincisi, Mertcan Altun tarafından geliştirilen “İhracat Reklamlarının Yapay Zeka Yardımıyla Kişiselleştirilmesi” projesi oldu. Altun, ödül töreninde yaptığı konuşmada türetken yapay zekânın toplumsal engelleri aşmadaki rolüne vurgu yaparak etkinliğin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne isabet etmesinin anlamına değindi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ödül töreninde yaptığı konuşmada yapay zekânın doğru ve sorumlu kullanımının işletmelere rekabet üstünlüğü sağlama potansiyeline vurgu yaparak, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Hackathon, uzman panelistlerin ihracat süreçleri hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir başlangıç paneli ile başladı. Etkinliğe katılan yazılım geliştiriciler, bu bilgiler ışığında türetken yapay zekâ tabanlı çözümler üretmek ve ihracat süreçlerini iyileştirmek için yarıştı.

Etkinliğin paydaşları arasında Şahinbey Belediyesi, Thebluered Dijital Dönüşüm, Ticari ve Sosyal Girişimler Akademisi ve Varil Çorba yer aldı. Hackathon, yapay zekanın türetkenlik ve iletişim alanlarındaki potansiyelini vurgulamak amacıyla yapay zeka araçları kullanılarak hazırlandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version