BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Uğur Dündar: Fenerbahçe’nin Bağımsızlık Ruhunu Seviyorum, Siyasi Bir Kişilik Değilim!

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar: “Fenerbahçe’nin Bağımsızlık Ruhunu Seviyorum”

İstanbul’un köklü spor kulüplerinden Fenerbahçe, sadece futbol takımının başarılarıyla değil, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu Yüksek Divan Kurulu ile de dikkat çekmektedir. Son toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’ın yaptığı açıklamalar, camiada büyük yankı uyandırdı. Dündar, kendi kişisel ve siyasi duruşunu açıkça ifade ederken, Fenerbahçe’nin özgürlükçü ve milli mücadeleye bağlı ruhunu takdir ettiğini vurguladı.

Kalamış’taki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen Yüksek Divan Kurulu toplantısı, Fenerbahçe camiasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ve diğer yönetim ve divan kurulu üyeleri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uğur Dündar, insanların doğdukları coğrafyayı ve ırklarını seçemeyecekleri gerçeğine dikkat çekerek, ancak tutacakları takımların tercih meselesi olduğunu belirtti. Fenerbahçe’nin bağımsızlık ruhunu, milli mücadeleye katılıp Anadolu’ya silah sevkiyatı yapan yurtseverliğini, azmini ve hürriyete olan inancını sevdiğini dile getirdi. Bu değerlerin Fenerbahçe’nin kimliğine kazandırdığı özel bir anlam olduğunu vurgulayan Dündar, kulübün güçlünün değil haklının yanında olmasını, başkaldırmasını takdir ettiğini ifade etti.

Ancak Dündar, Fenerbahçe’nin bu özelliklerini idrak edemeyen, kulübü sadece maddi unsurlarla sınırlayan kişilerin kendisiyle ilgili iddialarda bulunduğuna da değindi. Özellikle Fenerbahçe’nin günlük işlerine alet edilmeye çalışılması ve siyasi kişilikle ilişkilendirilmesine tepki gösteren Dündar, kendisinin hiçbir siyasi partiye üye olmadığını ve siyasi bir kimliği olmadığını net bir şekilde belirtti. Ayrıca, milletvekili veya belediye başkanı olmayı hiç düşünmediğini ve bağımsız bir gazeteci olarak tarafsızlığını koruduğunu vurguladı.

Uğur Dündar, hayatı boyunca mafyalar, kaçakçılar ve hırsızlarla mücadele ederek adını onurlu yaşamla özdeşleştirdiğini ifade etti. Siyasi cephelerden uzak durduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk cephesinde durduğunu açıkça dile getiren Dündar, Fenerbahçe’nin bağımsızlık ve direniş ruhunu benimsemesi gerektiğine vurgu yaparak, bu değerleri anlayamayanların eleştirilerine katılmadığını belirtti.

Dündar’ın konuşmasının ardından Başkan Ali Koç ve diğer divan üyeleri, kendilerine destek veren taraftarlara teşekkür etti. Ayrıca, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 5-0’lık Zimbru galibiyeti nedeniyle kutlandı ve başarılarının devamı diledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku