BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ukrayna’nın Gökyüzünden İndirdiği Rus Savaş Gemisi: Novocherkassk Hasar Aldı

KYİV, Ukrayna — Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna kuvvetlerinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Kırım’daki bir Rus deniz gemisinin hasar gördüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın bildirisine göre, Novocherkassk adlı çıkarma gemisi, Feodosia şehrindeki bir üsde uçak tarafından fırlatılan güdümlü füzelerle vuruldu. Bakanlık, saldırı sırasında iki Ukrayna savaş jetinin ise hava savunma ateşiyle imha edildiğini belirtti.

Son birkaç ay içinde Ukrayna kuvvetleri, çoğunlukla deniz dronlarıyla Kırım’da saldırılar düzenledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, bu saldırıların Ukrayna’nın Karadeniz’de navigasyonu restore etmesine ve milyonlarca ton tahılın ihraç edilmesine izin verdiğini belirtiyor.

Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edildiği 2014 yılından bu yana Rusya tarafından atanan Kırım Başkanı Sergei Aksyonov, saldırıda bir kişinin öldüğünü açıkladı.

“Rus filosu daha da küçüldü,” dedi Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleschuk, Telegram uygulamasında alaycı bir mesajla. O, Rusları Kırım’dan ayrılmaya çağırdı ve “henüz çok geç olmadan” yapmalarını önerdi.

Bakanlık, Rus gemisinin ne kadar hasar gördüğünü belirtmedi, ancak Ukrayna kanallarında dolaşan videolarda liman bölgesinde büyük bir yangın olduğu görüldü. Ukrayna yetkilileri geminin yok olduğunu iddia etti ve muhtemelen dronları içeren mühimmat sevkiyatı taşıdığını söyledi.

“Patlamanın ve infilakın ne kadar güçlü olduğunu gördük. Bir geminin böyle bir şeyden sağ çıkması son derece zordur,” dedi Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Yurii Ihnat Radio Liberty’de.

Ihnat, Ukrayna uçaklarının saldırı sırasında vurulmadığını reddetti.

Ukrayna’nın güney komutanlığı sözcüsü Nataliya Gumenyuk, UNIAN haber ajansına göre, Novocherkassk gibi çıkarma gemilerinin artık düşman tarafından neredeyse sürekli olarak lojistik tesisler olarak kullanıldığını, önemli yükleri taşıdığını söyledi.

Novocherkassk, 2022’nin Mart ayında bir saldırıda hasar görmüştü, savaş başladıktan yaklaşık bir ay sonra, ancak Ihnat, geminin son zamanlarda Rus kuvvetleri tarafından kontrol edilen Zaporizhzhia bölgesine silah ve asker taşımak için kullanıldığını söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin Salı günkü sabah güncellemesine göre, Rusya, geçen gece Odesa ve Mykolaiv bölgelerine karşı 13’ü düşürülen 19 dronu başlattı. Geriye kalan dronlar altyapı hasarına neden oldu, ancak ölümler bildirilmedi, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisine göre.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku