BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yeni Kabineye Veda Eden Süleyman Soylu Kimdir?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir veda mesajı paylaştı. Soylu, yerine atanan Ali Yerlikaya’ya başarılar dileyerek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki ‘Türkiye Yüzyılı Kabinesi’ni tebrik ediyorum. Bizlere, birlikte çalışma onurunu takdir eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; Cumhur İttifakı’yla birlikte büyük bir demokrasi zaferine imza attığımızı hatırlatarak; birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarıma ve hizmetkarı olduğumuz Aziz Milletimize minnettarım. İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Ali Yerlikaya arkadaşımızı kutluyorum. Rıza-i ilahisine talip olduğumuz Allah’a hamdolsun.”

Süleyman Soylu Kimdir?

Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Trabzon kökenli bir ailenin çocuğu olan Soylu, İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Meslek kariyerine 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndaki aracı kurumlarla başlayan Soylu, 1989’da okul arkadaşlarıyla birlikte kurduğu şirketiyle ticaret hayatına atılmıştır. Siyasi kariyerine ise 1987 yılında Demokrat Parti (DP) ve Adalet Partisi (AP) çizgisindeki aile geleneğini sürdürerek Doğru Yol Partisi’nin (DYP) Gençlik Kolları’nda görev alarak başlamıştır. DYP İstanbul İl Teşkilatı Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi ve teşkilat başkanı olarak görev yapmıştır. 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa ilçe örgütünün yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş ve kısa bir süre sonra ilçe teşkilatının başına geçerek Türkiye’nin en genç ilçe başkanı unvanını almıştır. Dört yıl sonra 1999 yılında İstanbul il başkanlığı görevine gelmiş ve 2002 Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı oluncaya kadar bu görevi sürdürmüştür.

Soylu, DYP’deki önemli görevlerde bulunmuş ve genç gözdeler arasında yer almıştır. DYP’nin 2007 Genel Seçimleri öncesinde ANAP’la birleşme girişimleri sırasında Demokrat Parti adını alarak seçimlere katılmış, ancak baraj altında kaldığı için Mehmet Ağar’ın istifasının ardından yapılan olağanüstü genel kurulda genel başkanlığa seçilmiştir.

DP’nin 2008 ve 2009 kongrelerinde yeniden genel başkanlığa seçilen Soylu, 2009 yerel seçimleri öncesinde partisinin oy oranını artırmayı hedeflemiştir. Ancak partisinin aldığı oy oranının altında kalması üzerine istifa etme kararı almış, ancak parti tabanının baskısıyla kararını değiştirerek tekrar aday olmuştur. Daha sonra ülke genelinde çeşitli konferans ve panellere katılmıştır.

Soylu, 12 Eylül Referandumu’nda sunulan anayasa değişikliği paketinin önemini görmüş ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle aktif siyasete geri dönmüştür. 2012 yılında AK Parti’ye katılan Soylu, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği görevine seçilmiş ve AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. 2015 genel seçimlerinde AK Parti’den Trabzon milletvekili seçilmiştir. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı görevlerine atanmıştır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku