BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yerli Araba TOGG’un Fiyatı Belli Oldu! Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Herkesin beklediği gün geldi ve TOGG aracının fiyatı belli oldu. Yapılan etkinlikte aracın ön sipariş zamanı ve fiyatı resmi olarak açıklandı diyebiliriz. Türkiye’nin ilk aracı ve elektrikli otomobili için herkes Mart ayını beklemekteydi.

TOGG, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltmasıdır. Türkiye’de üretilen ilk yerli otomobil olma özelliği taşıyan TOGG, Türkiye’deki birçok teknoloji şirketi, sanayi şirketi ve finansal kurumun ortaklığıyla kurulmuştur. TOGG projesi, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulmuş ve hükümetin öncülüğünde Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek amacıyla başlatılmıştır.

TOGG, elektrikli araç teknolojisi kullanarak üretilecektir. İlk etapta 5 farklı modelin piyasaya sürülmesi planlanmaktadır: SUV, sedan, CUV, B-MPV ve hatchback. Bu sene gösterime çıka yerli araba Togg’un fiyatı resmi olarak belli oldu. Togg Türkiye’nin ilk yerli arabası özeliğini taşımakla beraber aynı zamanda dünyada üretilen elektrikli araçlardan biridir. Daha önceki açıklamalarda Aracın Mart ayında ilk siparişleri verileceği duyurulmuştu. Ayrıca fiyatının’da belirleneceği açıklamada söylenmişti.

Bu günkü etkinlikte fiyatı belli oldu. TOGG Otomobilin T10X modelinin standart paketinin 953 Bin TL olduğu açıklandı. Diğer iki paketin ise 1 Milyon 55 Bin TL ve 1 Milyon 215 Bin TL olduğu resmi olarak açıklandı. Fiyatlar resmi olarak böyle açıklandı. Merak edilen bir diğer madde ise aracın ne zaman ön siparişlerinin verileceği oldu. Yapılan açıklamalarda aracın ilk ön siparişi 16-27 Mart’ta yapılacağı söylendi. Yapılan bu açıklamalarda aracın fiyatı başlangıç seviyesi olarak sosyal medyada normal olarak karşılandı. Ekonomik durgunluğun olduğu bu günlerde yeni araç fiyatlarına göre makul seviyede denilebilir fakat Türkiye’deki vatandaşların ekonomik bütçelerine kıyasla pahalı olduğu bilinmekte. İlerleyen yıllarda aracın fiyatının düşmesi bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku