BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

YouTube’un Yapay Zeka Yeni Özellikleri

YouTube, kullanıcılarına videolarla daha fazla etkileşimde bulunma imkanı sunacak yeni özellikleri test ediyor. Bu gelişmeyle birlikte kullanıcılar, izledikleri videolarla ilgili sorular sorabilecek ve önerilen konulara daha kolay erişebilecekler.

Yeni özellik, video sayfalarında yer alan “Sor” düğmesi ile aktif hale getiriliyor. Bu düğme, kullanıcılara içerik hakkında daha fazla bilgi edinme ve yapay zeka aracılığıyla sorularına yanıtlar bulma olanağı sunuyor. Yanıtlar büyük dil modelleri (LLM’ler) tarafından oluşturulacak ve YouTube’un yanı sıra web’den de bilgi sağlanacak.

Bu etkileşim sırasında, YouTube kullanıcı tercihlerini ve geri bildirimlerini toplayacak. Ancak toplanan veriler reklam amaçlı kullanılmayacak ve 30 gün sonra silinecek. Kullanıcılara herhangi bir değişiklik durumunda net bir şekilde bilgi verileceği belirtiliyor.

YouTube Premium aboneleri, özelliği deneyimlemek için öncelikli erişime sahip olacaklar. ABD’de İngilizce içeriklere erişimi olan bu kullanıcılar, yeni özelliği yakın zamanda kullanabilecekler.

Ayrıca, YouTube, yapay zeka kullanarak videoların yorumlarını kategorilere ayırmayı hedefliyor. Mobil cihazlarda, bazı videolarda “Konular” bölümü bulunacak. İçerik üreticileri bu özellikle yorumları kategorize edebilecek ve belirli konular altındaki yorumları silebilecekler.

YouTube’un bu yeni özellikleri, kullanıcılarla etkileşimi artırma ve içerik üreticilerine daha hızlı yanıt verme amacını taşıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku