BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yüzde 80 Engelli Mehmet Bucak, ‘Diktatör’ Dediği İçin Gözaltına Alındı

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medyada ‘1 Milyon Mehmet’ olarak tanınan ve yüzde 80 engelli olan Mehmet Bucak’ın bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Diktatör’ dediği için gözaltına alındığını duyurdu.
Gazeteci Murat Ağırel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Yok artık… Mersin halkı Mehmet ağabeyi tanır, sever. Garibandır. Mehmet ağabeyin Yüzde 80 engeli var. Kendisine ‘’TV Kent’’ mikrofon uzatıp ‘’seçimler ile ilgili ne düşünüyorsunuz ‘’ diye bir soru sormuş. Mehmet ağabey verdiği cevap nedeni ile sabah evinden gözaltına alınmış.’ ifadelerini kullandı.
Mehmet Bucak’ın siyasetle ilgili herhangi bir şey bilmediğini belirten Ağırel, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bakan sanan biri Mehmet abi. Kullandığı ‘’Diktatör’’ kelimesinin dahi anlamını bilmeyen hatta olumlu bir anlamı var sanan biri. Mersin Emniyeti de çok iyi tanır, bilir. Bu kadar da olmaz artık. Yazıktır, günahtır, ayıptır.’ dedi.
Muhabirin ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna cevap veren Bucak, ‘Ben Tayyip Erdoğan diyorum’ cevabını verdi. Muhabirin ‘Neden?’ sorusu üzerine Bucak, ‘Neden Tayyip Erdoğan? Çünkü, Tayyip Erdoğan ‘diktatör’ olduğu için…’ diyerek cevap verdi.
Çekilen başka bir videoda kendisine dışarıda ‘konuşma yasağı’ getirildiğini söyleyen Bucak, ‘Diktatörün’ ne demek olduğunu bilmediğini dile getirdi. Bu makaleyi çok uzun ve farklı bir açıklamaya dönüştür.

Mehmet Bucak, Türkiye’nin Mersin ilinde yaşayan bir internet fenomenidir. Kendisi, “1 Milyon Mehmet” olarak da bilinir ve özellikle Youtube’da yayınladığı videoları ile tanınmaktadır. 1968 yılında doğan Bucak, 2021 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

Bucak’ın ünü, özellikle Mersinli esnaf Ahmet Yağmur’un kendisi için açtığı Youtube kanalı sayesinde artmıştır. Kanalda yayınlanan videolarda, Bucak’ın sokakta şarkı söylemesi, şakalar yapması ve insanlarla sohbet etmesi yer almaktadır. Kanalın 200 bine yakın abonesi bulunmaktadır ve videoları binlerce kez izlenmektedir.

Bucak’ın hayatı, videolarından da anlaşılacağı gibi oldukça zorlu geçmiştir. Kendisi, yıllarca kaportacılık, simitçilik ve dilencilik yapmıştır. Eşi ise, evlere temizliğe gitmektedir. Bucak’ın üç kızı bulunmaktadır ve kızlarından birisi üniversite okumaktadır.

Bucak’ın videoları, sadece eğlence amaçlı değil, aynı zamanda toplumsal mesajlar vermek amacıyla da kullanılmaktadır. Kendisi, birçok kez yoksulluk ve adaletsizlik konularına değinmiştir. Ancak Bucak, aynı zamanda siyasi konularda yeterince bilgili olmadığı yönünde eleştiriler almıştır.

Bucak’ın ünü, televizyona da taşınmıştır. Kendisi, bir dönem Star TV’de yayınlanan “Demet ve Alişan ile Sabah Sabah” programına konuk olmuş ve izleyenleri güldürmüştür.

Sonuç olarak, 1 Milyon Mehmet olarak bilinen Mehmet Bucak, zorlu hayat koşullarına rağmen insanları güldüren ve toplumsal mesajlar veren bir internet fenomenidir. Kendisi, Youtube videoları ve televizyon programları ile milyonlarca insanın sevgisini kazanmıştır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku