BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurları’ndan Partilere Önemli Ziyaret

Ankara, Türkiye – Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, dün Ankara’da gerçekleştirdikleri mitingde federasyona bağlı dernek üyeleri ve diğer mağdurlarla bir araya gelerek, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu. “Stajyer Çırağın Hakkı Verilsin” sloganıyla bir araya gelen katılımcılar, birlikte mücadele etme kararlılığını gösterdi.

Mitinge katılanlar arasında Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Sakarya Derneği Başkanı Fatma Canan Küsmez, “Türkiye Yüzyılında meydanlarda hak arıyoruz. İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın. Stajyer çırağın hakkı verilsin” ifadeleriyle seslendi.

Mitingin ardından Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, il dernek başkanları ve federasyona bağlı dernek üyeleriyle birlikte Ankara’daki siyasi partilerin genel merkezlerine ziyarette bulundu. Dernek heyeti, Yeniden Refah Partisi, Milliyetçi Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkezlerine giderek staj ve çıraklık sigortası sorunlarına ilişkin bir dosya sundu.

Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret ettiklerinde desteklerinden dolayı teşekkür eden Murat Bal, “Biz her zaman için Yeniden Refah Partisi’ni bu konuda destekçimiz ve hatta burayı da bir evimiz olarak görüyoruz. Çünkü ilk günden beri bu mağduriyetin giderilmesiyle alakalı bize her zaman için destek verdiler. Sadece destek vermekle kalmadılar aynı zamanda mecliste de bizim sesimiz oldular” dedi.

Mağduriyetlerinin çözümü için iktidar partisinden ve Sayın Cumhurbaşkanı’ndan destek isteyen Bal, “Bu konu nihayetinde sizin desteğiniz ile iktidar partisinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın razı edilmesiyle çözülecek bir konu. Bizim sizden istediğimiz bizi ilk derece bir pazarlık unsuru olarak sunmanız değil ama isteğimiz sizin de destekçisi olduğunuz bu mağduriyete sahip çıkmanız” diye ekledi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) çalıştıklarını ancak Bakanlıkta çalışmadıklarını belirterek, 38 yıldır süren mağduriyetlerinin çözülmesi için yetkililerden adil bir yaklaşım beklediklerini dile getirdi. “Ön yüzü geçerli değil, arka yüzü geçerli” şeklindeki durumu eleştiren mağdurlar, bu konunun çözümü için siyasi partilerden ve hükümetten öncelikli destek talep etti.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, yaşadıkları mağduriyetin çözümü için kararlılıkla mücadele ederken, yetkililerden seslerine kulak vermelerini ve adil bir çözüm bulunmasını talep ediyorlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku