BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve çıraklık mağdurları Ankara’yı salladı

Ankara, 21 Ocak 2024 – Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, bugün Anıtpark’ta düzenledikleri mitingle “Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebini gündeme getirdi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen staj ve çıraklık mağdurları, seslerini duyurmak amacıyla Ankara’da bir araya geldi.

Mitingde, çıraklık dönemlerinde yaşanan iş kazalarında hayatını kaybeden ve yaralanan çocukların fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açıldı. Türkü ve marşlar eşliğinde gerçekleşen protestoda, mağdurlar “Hak hukuk adalet”, “Geciken hakkımız teslim edilsin” gibi sloganlar taşıdılar.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, yaptığı açıklamada, staj dönemlerinde yaşanan iş kazalarının ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek, “Bugün TÜİK verilerinde 10 yılın en düşük işsizlik oranı açıklandı diye bütün ulusal medya yayın yapıyor. TÜİK verilerinde madem işçi gösteriyorsunuz. Çalışma Bakanlığı’na sesleniyorum, o zaman işçilikten kaynaklanan özlük haklarımızı da verin” dedi.

Bal, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yasal düzenleme yapılarak, sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınmasıyla mağduriyetlerin giderilmesini ve işçilikten kaynaklanan özlük haklarının verilmesini talep etti. Ayrıca, çeşitli illerden örnekler vererek, staj ve çıraklık dönemlerinde yaşanan trajik olayları hatırlattı.

“Alaşehir’de elektrik tesisatı döşerken beşinci kattan düşen Zekai Dikici çırak evladımıza, Konya Ereğli’de elektrik direğine çıkıp oradan havuza düşen Ulaş Dumlu’ya; Diyarbakır’da klima tesisatında ikinci kattan düşen 6 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Ömer Çakır’a ve en son Büyükçekmece’de Arda Tombul okulda merdivenlerde arkadaşı itti de mi öldü? Arda Tombul iş yerinde kafasını prese kaptırdı 6 gün hayat mücadelesi verdi öldü. Bu evlatlarımız bizim için çok önemli biz de o yollardan geçtik” şeklinde konuşan Bal, mağdurların haklarının verilmesini talep etti.

Bal, sorunlarının 31 Mart 2024’teki Mahalli İdareler Seçimleri’nden önce çözülmesini beklediklerini vurgulayarak, çıraklık dönemlerinde yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istedi.

Tepki Göster
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku