BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

AK Partili eski bakan Yeniden Refah Partisine katıldı

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AKP’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne (YRP) katıldı. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Suat Kılıç’a parti rozeti takarak resmi olarak partiye katılmasını sağladı. Kılıç, son zamanlarda kayınpederi ve YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel’in 3 eşli olması tartışmalarıyla da gündeme gelmişti.

“AKP’deki Üyeliğimi 3 Haziran 2023’te Sonlandırdım”

Suat Kılıç, AKP’de üç dönem milletvekilliği, Grup Başkanvekilliği ve Gençlik Spor Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş bir isimdir. Ancak, partisindeki üyeliğini sonlandırarak Yeniden Refah Partisi’ne geçiş yapmıştır. Suat Kılıç, istifa süreciyle ilgili olarak, “3 Kasım 2002’den 7 Haziran 2015’e kadar önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğim AKP’deki üyeliğimi 3 Haziran 2023’te sonlandırdım. 8 yıllık aranın ardından, ilkelerim ve istikametime uygun bir zeminde, yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya, ülkem ve milletim için çalışmaya, inşallah bundan sonra da devam edeceğim” şeklinde açıklamada bulunmuştur. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerini iletmekten geri kalmamıştır.

Suat Kılıç, açıklamasında “Niyet bozulmadıkça istikamet bozulmaz. Şimdi, yol ayrımında değil, milletimizin refahı için istikameti yeniden tahkim etme arzusundayız. Allah bizleri Türk milletine sadakatten ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmetten mahrum bırakmasın. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ufkumuzu açacak, yolumuzu aydınlatacak fikir, katkı ve dualarınızı beklerim” ifadelerini kullanmıştır.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı içinde yer alarak 2.8 oy oranıyla seçimlere girmiştir. Suat Kılıç’ın partiye katılması, YRP için önemli bir kazanım olarak değerlendirilmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku