BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

BAHÇELİ MESAJ VERDİ: AF MI ÇIKACAK?

Binlerce mahkum ve ailesinin gözü çıkacak bir genel af kararında. Hükümet yetkililerinden çeşitli açıklamalar yapılsa da henüz bu konu netlik kazanmış değil. 

Türkiye bu yıl cumhuriyetin 100. yılını kutlayacak. Genel beklenti ise bu yıl genel affın çıkması yönünde. 

Hapishanelerde tutuklu bulunanlara yönelik genel af konusu hala gündemde olup, mahkum yakınları genel bir af beklentisi içinde bulunuyor.

Bu durum üzerine, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından parti sözcüsü Ömer Çelik, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çelik, parti MKYK’sında veya Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) böyle bir konunun şimdiye kadar gündeme gelmediğini ifade etti.

Çelik, genel af tartışmasının MKYK’da hiç ele alınmadığını belirterek, “Şu ana kadar parti içinde genel af konusuyla ilgili bir gündem oluşmadı.” dedi.

Hükümetin diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda Bahçeli şunları söyledi:

“İnsan hak ve hürriyeti hiçbir ideolojik kalıp ve kısıta sığmayacak kadar evrensel; hiçbir mevzi ve merkezi bakışa hapsedilmeyecek ölçüde küresel; hiçbir siyasi ve stratejik hesaba alet edilmeyecek kadar ilkesel ve özsel niteliklere haizdir. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Her türlü kötü muamele, eziyet, işkence ve zulüm insan onurunu yaralayıcı ve yıkıcıdır.”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku