BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Tayin hakkının ardından yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde görev yapmak isteyen öğretmenlere destek olacaklarını duyurdu. Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremzedelerin yaşadıkları zorlukları telafi etmenin mümkün olmadığının farkında olduklarını belirterek ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Tekin, atama ve yer değişikliği takviminin dün yayınlandığını hatırlatarak, deprem bölgesindeki öğretmenlere öncelik verildiğini belirtti. Yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenlere öncelik tanındığını ve takvimde bu durumu göz önünde bulundurduklarını vurguladı. Yer değişikliği yapamayan öğretmenlerin ise normal başvuru sürecini takip edebileceğini ifade etti. Eğer sorun çözülemezse, sürecin tamamlanmasının ardından yardımcı olacaklarını söyledi.

Bakan Tekin ayrıca, bölgede hizmete devam etmek isteyen ve öğrencilerinden ayrılmak istemeyen fedakar öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracaklarını belirtti. Bu şekilde, yaşadıkları zorluklara rağmen bölgede görev yapmak isteyen öğretmenlere destek olacaklarını ifade etti. Bakan Tekin, ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çaba harcadıklarını vurguladı.

Öğretmenlerin tayin hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır etkilenen illerde görev yapan öğretmenlere iller arası tayin imkanı sağladı. Buna göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenler, 22 farklı ilde bulunan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku