BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cezaevi Firarisi Jandarma Tarafından Yapay Zeka İle Yakalandı

Afyonkarahisar’da, Eskişehir Açık Cezaevi’nden firar eden bir şahıs, jandarma ekipleri tarafından geliştirilen yapay zeka destekli yazılım sayesinde yakalandı. Olay, Saraydüzü-Fethibey köyü yol ayrımında gerçekleşti ve jandarma ekiplerinin başarılı bir operasyonu sonucu firari şahıs, tutuklandı.

Jandarma Akıllı Devre Uygulaması (JADU) İle Yakalama

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, rutin ‘Şok Yol Kontrol Uygulaması’ sırasında durdurulan bir araçta bulunan O.K. adlı şahıstan şüphelendi. Şahıs, kimlik ve resmi belge bulundurmadığı gibi T.C. kimlik numarasını da bilmediğini ifade etti. Durumdan şüphelenen jandarma ekipleri, yapay zeka destekli Jandarma Akıllı Devre Uygulaması (JADU) üzerinden kimlik tespiti yaparak şahsın gerçek kimliğini ortaya çıkardı.

Firari Şahsın Cezaevi Kaçışı Ortaya Çıktı

Yapılan tespit sonucunda, şahsın 2 ayrı suçtan toplamda 12 yıl 17 ay hapis cezası ile arandığı ve ayrıca Eskişehir Açık Cezaevi’nden firar ettiği belirlendi. Firari şahıs, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku