BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İlk ve Son Kez Cumhurbaşkanlığı Adayı Olmayacağını Açıkladı: Partide Yeni Dönem Kapıda!

Fatih Altaylı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içerisindeki güvendiği birkaç isimle yaptığı görüşmelere ilişkin kulis bilgilerini aktardı. Altaylı’ya göre, Kemal Kılıçdaroğlu bu görüşmelerde, “Bir daha aday olmayacağım” şeklinde bir yanıt verdi. Bu bilgiler, Altaylı’nın kişisel internet sitesindeki köşe yazısında yer aldı.

Parti içinde belirsizlik ve değişim isteği vardı

Altaylı’nın aktardığına göre, görüşmeler seçim gecesi veya ertesi günü gerçekleşti. CHP’nin parlamento seçimlerini kaybettiği bir dönemde yapılan bu görüşmelerde, parti içinde belirsizlik ve değişim isteği vardı. Kemal Kılıçdaroğlu, güvendiği birkaç isimle odasında bir araya gelerek durumu değerlendirmek istedi.

Görüşmeler sırasında bir parti yöneticisi, Kemal Kılıçdaroğlu’na gelecek planlarını sordu. Kılıçdaroğlu, net bir şekilde, “Bu benim ilk ve son Cumhurbaşkanlığı adaylığım. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı dahil, herhangi bir pozisyona aday olmayacağım. Ne zaman yapılırsa yapılsın bir dahaki seçimde aday ben değilim. Böyle bir niyetim de, arzum da yok” yanıtını verdi.

Bu açıklama sonrasında, partideki insanlar rahatladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakmayacağı ancak yerel seçimlere kadar görevde kalacağı hissedildi. Ancak Kılıçdaroğlu, gelecekteki planları hakkında net bir şey söylemedi.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında anlaşmazlık olduğu

Aynı görüşmelerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü ve parti yönetiminin sonucu merak ettiği aktarıldı. Bu görüşme sonrasında parti içinde bir çalkalanma yaşandı ve Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesinde İmamoğlu’na yakın isimlerin olmadığı görüldü. Bu durum, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında anlaşmazlık olduğunu gösteriyordu.

Altaylı’ya göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun son çıkan kişiyle etkileşiminden anlaşılan, kendisinin etkisinde kalan bir lider olduğudur. Ancak CHP içindeki gelecekle ilgili net bir bilgi olmadığı için parti üyeleri geleceği konusunda belirsizlik içinde bulunmaktadır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku