BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Çin’de 9 yıl sonra bir ilk: Kırımızı alarm verildi

Pekin, Çin’in başkenti, son iki gündür art arda 40 dereceyi aşan hava sıcaklıklarıyla karşı karşıya. Bu durum, 2014 yılından bu yana ilk kez alarm seviyesinin kırmızıya yükseltilmesine neden oldu.

Hava Sıcaklığı Rekor Kırıyor

Pekin Belediyesi Meteroloji Gözlemevi’nin açıklamasına göre, 1951 yılından bu yana Pekin’de görülen en yüksek hava sıcaklığı rekoru kırıldı. İlk defa hava sıcaklığı art arda iki gün boyunca 40 dereceyi aşmış durumda. Ayrıca, 9 yıl aradan sonra kentin uyarı sisteminde en üst seviye olan kırmızı alarm verildi.

Haziran Ayı Rekoru Kırıldı

Yaklaşık 22 milyon nüfusa sahip Pekin’de, dün bir kasabada hava sıcaklığı 41,8 dereceye yükselerek haziran ayı rekorunu kırdı. Bu aşırı sıcaklık, Mayıs 2014’ten bu yana Pekin’de görülen en yüksek sıcaklık olarak kaydedildi. Daha önce Haziran ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık 1961 yılında 40,6 dereceydi. Pekin Meteroloji Gözlemevi, kentteki en yüksek sıcaklığın ise 24 Temmuz 1999’da 41,9 derece olarak ölçüldüğünü belirtti.

Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor

Pekin’in yanı sıra, Tianjin kenti, Hebei ve Shandong eyaletleri de geçen haftadan bu yana yüksek sıcaklıklarla mücadele ediyor. Çin Meteoroloji İdaresi tarafından yapılan açıklamada, kuzey bölgelerindeki yüksek sıcaklıkların önümüzdeki 10 gün boyunca devam edeceği duyuruldu.

Yetkililer Uyardı

Yerel yetkililer, halkı sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle yaşlı ve hassas grupların açık havada uzun süreli etkinliklere katılmaktan kaçınmaları önemle vurgulandı. Ayrıca, yangın tehlikesine karşı da tedbirli olunması ve ilgili birimlerin yol bakımı çalışmalarına ve trafik düzenlemelerine gereken hassasiyeti göstermeleri istendi.

Pekin, son dönemde yaşanan aşırı sıcak hava dalgasıyla mücadele etmek zorunda olan birçok bölgeden sadece biri. Bu tür olaylar, iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konuların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku