BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Acil Gazze Toplantısı” Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Filistin ve Gazze” gündemiyle gerçekleştirilen “Acil Gazze Toplantısı” sonucunda alınan kararları ve sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı. Toplantıya 92 ülkeden 200’den fazla katılımcının katıldığı ve aralarında dini liderler, bakanlar ve İslam alimlerinin bulunduğu bir platformda, İsrail’in Gazze ve Filistinlilere yönelik zulmünü durdurmak için neler yapılabilir konusunda istişareler gerçekleştirildi.

Erbaş, yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye yönelik zulmünü, insani, ahlaki ve hukuki temeli olmayan saldırılarını kınayarak, dünyanın gözleri önünde binlerce masum insanın ölüme terk edildiğini ifade etti. Aynı zamanda Batılı devletlerin sessizliğini vurgulayarak, tüm ideolojilerin ve politikaların inandırıcılığını kaybettiğini dile getirdi.

Toplantının sonuç bildirgesi ise aşağıdaki maddeleri içermektedir:

  1. İsrail’in Gazze’ye ve Filistinlilere yönelik saldırılarının derhal sonlandırılması ve Filistinlilerin evlerinden çıkarılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.
  2. İsrail’in işgali karşısında Gazze halkının verdiği mücadele meşru ve onurlu olarak kabul edildi.
  3. Siyonist İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın durdurulması ve buna karşı insani yardım koridorunun açılması için uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.
  4. Zalimlerin hüsran yaşayacaklarının, zulmün sonunun hüsrandan ibaret olduğunun altı çizildi.
  5. İslam ülkelerinin bir araya gelerek Filistin ve Kudüs için ortak bir tavır ve kararlılıkla harekete geçmesinin önemine değinildi.
  6. Gazze’de yaşanan vahşetin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorunu olduğu ve bunun durdurulması gerektiği vurgulandı.
  7. Sağduyulu Yahudilerin, İsrail hükümetinin bu soykırım ve katliamları tasvip etmediği ve seslerini yükseltmelerinin önemine işaret edildi.
  8. İsrail’e destek veren yöneticilerin pozisyonlarını gözden geçirmeleri ve kararlarını insanlığın geleceği doğrultusunda değiştirmeleri gerektiği vurgulandı.
  9. Bildirgede alınan kararların hayata geçirilmesi için bir takip komisyonu kurulmasına karar verildiği belirtildi.
Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku