BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Erdoğan’ın Yeni Kabinesi İçin İsimler Gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi resmi olarak açıklaması bekleniyor. Ancak AK Parti kulislerine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrının belirleyici olacağı söyleniyor. Bahçeli’nin MHP’den bir ismin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını istemesi durumunda, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması kesin gözüyle bakılıyor. Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan’ın da bir diğer Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak adı geçiyor.

Eğer Bahçeli, ittifak partilerine yardımcılık verilmesine sıcak bakmaz veya gerekli görmezse hem Destici hem de Erbakan’ın yeni kabinede yer alması mümkün olabilir. Bu durumda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın istifa ederek yeniden atanması üzerinde duruluyor. Ayrıca Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapabileceği düşünülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevde kalıp kalmayacağı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ısrarına bağlı olarak belirleneceği konuşuluyor. Hakan Fidan’ın adı da İçişleri Bakanlığı için geçmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin görevine devam etmeyeceği düşünülmekte ve yerine eski bakanlardan Mehmet Şimşek’in kararının belirleyici olabileceği ifade edilmektedir.

Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un aynı görevle kabinede yer alması beklenirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin ismi geçmektedir.

HÜDA PAR’dan seçilen bir ismin kabineye girmesi veya başka bir görev alması zor görünmektedir.

Bu bilgiler doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesini resmi olarak açıklamasıyla kesin bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku