BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Erdoğan’ın Seçim Kazanması İktidar ve Muhalefet için Gündem Nasıl Şekillenecek?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak zafer elde etti. İlk turda da önde çıkan Erdoğan, yüzde 50’nin üzerine çıkamamasına rağmen üç kez arka arkaya seçilen ilk cumhurbaşkanı unvanını elde etti.

Resmi sonuçların açıklanmasının ardından Erdoğan’ın yeni kabinesini duyurması bekleniyor. Ancak yeni dönemde zorlu ekonomik sorunlarla karşılaşması da kaçınılmaz bir gerçek olarak duruyor. Türkiye’nin ekonomik durumu, yeni hükümetin kararları ve politikalarıyla şekillenecek ve Erdoğan’ı büyük bir sorumluluk bekliyor.

Öte yandan, muhalefet partileri açısından parlamento seçimlerini kaybetmelerinin ardından cumhurbaşkanlığının da kaybedilmesi, iç hesaplaşmaların yaşanabileceği bir süreci beraberinde getirebilir. Muhalefet partileri, seçim sonuçlarını değerlendirerek geleceğe yönelik stratejilerini gözden geçirecek ve partileri içindeki dengeleri yeniden şekillendirecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci tur seçimini, 2018 seçimlerine kıyasla yaklaşık olarak yüzde 0,4’lük bir oy kaybıyla tamamlaması dikkat çekiyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku