BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EMADDER, Ankara’da Miting Düzenledi! Hep Bir Ağızdan ‘Adalet’ İstedi

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), “kademeli emeklilik” hakkı talebiyle Ankara’da büyük bir miting düzenledi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen dernek üyeleri, Anıtpark’ta bir araya geldi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, emekliliğin bir hak olduğunu vurgulayarak, çalışan ve emeklilik primlerini tamamlamış insanlara “17 ila 20 sene daha yaş bekle” denmesinin haksızlık olduğunu ifade etti.

Uğurlu, düzenlemelerin adil ve hakkaniyetli olması gerektiğini belirterek, “Bu kadar yaş uçurumunu asla kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülüp, adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir” dedi.

SGK’nin bütün yükünün 9 Eylül 1999 sonrası çalışanlarına yüklendiğini savunan Uğurlu, bu durumun adaletsiz olduğunu vurguladı. Uğurlu, “Bugün burada hakkımıza sahip çıkarak, doğmuş çocuklarımıza, doğmamış torunlarımıza çok kutsal, çok onurlu bir mücadele bırakıyoruz. Söz veriyorum, bu hakkı alacağız ve adaleti tecelli ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku