BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT’yi Kaçıranlar İçin Kademeli Emeklilik Yolda

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kademeli emeklilik konusu, umut ışığıyla gelişmeler yaşanıyor. Erken emeklilikten faydalanamayan yaklaşık 6 milyon vatandaş için yeni bir umut kapısı aralanıyor. Kademeli emeklilikle ilgili detaylar ortaya çıktıkça, vatandaşlar geleceğe umutla bakıyor.

Seçimlere sayılı günler kala, EYT konusunda bekleyişini sürdüren vatandaşlar, geçmişteki hüsranlarını geride bırakmanın peşinde. Kademeli emeklilik, bir önceki EYT düzenlemesinin ardından gündeme gelmiş ve umutları tazelemişti. Sosyal güvenlik uzmanı Mert Nayır, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Nayır, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)” olarak bilinen durumun, 99’dan sonra ortaya çıkan bir kanun olduğunu hatırlatarak, 2011’de gündeme geldiğini ve 2023 mart itibarıyla kanunlaştığını belirtti. EYT kapsamında bir günle fırsatı kaçıranların ise yeni bir umutla beklediğini ifade etti.

Yeni bir teklifin ortaya çıktığını belirten Nayır, bu yeni grubun adının “Bizim Suçumuz Ne?” yani BSN grubu olduğunu açıkladı. Bu grup, 9 Eylül 1999 ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında sigorta girişi olan ve kadında 43, erkekte 45 yaşında olan vatandaşları kapsıyor.

Kademeli emeklilikte detayların nasıl işleyeceğini anlatan Nayır, 2000-2008 arasında işe girişi olan 6 milyon vatandaşın beklediği hakların verilmesini istediklerini belirtti. Sigorta giriş yıllarına göre belirlenen yaş ve prim günü şartlarına göre kademeli emeklilik sisteminin işleyeceğini ifade eden Nayır, detayların ilerleyen günlerde netleşeceğini vurguladı.

Son olarak Nayır, “Sigorta giriş yıllarına göre prim gün sayısı artarak ve yaşlar birer yıl artarak bir emeklilik sistemi olacak. Detayları ise belki ilerleyen günlerde göreceğiz, belki uygulamayı ilerleyen yıllarda görmüş olacağız” dedi. Kademeli emeklilikle ilgili gelişmeler, milyonlarca vatandaşın umutla beklediği bir süreci başlatmış gibi görünüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku