BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Gazze’deki Hastane Saldırısı; İmkanların bitmesine bir kaç saat kaldı

Gazze Şehri, Filistin – İsrail, dün akşam saatlerinde Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni hedef alan bir hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda en az 500 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi yaralandı. Filistin’de 3 günlük yas ilan edildi ve olay Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından ‘savaş suçu’ olarak nitelendirildi. Öte yandan tedavi imkanlarının tükenmesine birkaç saat kaldığı ifade edildi.

Hastaneye yönelik bu saldırının yankıları, tüm dünyada büyük tepki ve protestolara yol açtı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yapılan saldırıyı “katliam” olarak tanımladı. Saldırıya maruz kalanların çoğunun çocuklar ve kadınlar olduğunu belirten Kudra, birçok kurbanın korkunç şekilde yaralandığını ifade etti. Hastaneye gelen kurbanlar arasında başı kopuk, vücutları parçalanmış ve iç organları dışarı çıkmış kişilerin olduğu bildirildi.

Gazze

Tedavi imkanlarının tükenmekte olduğuna dikkat çeken Kudra, sağlık ekiplerinin büyük bir baskı altında çalıştığını ve birçok kişinin hala ameliyat olmayı beklediğini belirtti. Gazze’deki sağlık imkanlarının fiilen tükenmek üzere olduğunu ve tedavi imkanlarının birkaç saat içinde tamamen tükenebileceğini ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in hastaneye düzenlediği saldırı nedeniyle 3 gün yas ilan etti. Bu trajik olay, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmaların şiddetini artırdığı bir dönemde gerçekleşti. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de ‘Aksa Tufanı’ adıyla kapsamlı bir saldırı başlatmış ve çatışmalar 12. gününde devam etmektedir.

Bu olay uluslararası arenada da yankı buldu. Birçok ülke, İsrail’e tepki gösterirken, Ürdün dörtlü zirveyi iptal etti. Bu trajik olay, Gazze’deki insani durumun daha da kötüleştiği bir dönemde meydana geldi ve uluslararası toplumun barış çabalarına dair endişeleri artırdı. Olayın ardından gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku