BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İngiltere’de Gazze İle İlgili Ateşkes Çağrısı Üzerine Görev Değişikliği

İngiltere’nin Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan’ın Parlamento Özel Sekreteri Paul Bristow, Gazze Şeridi’ndeki durumla ilgili yaptığı ateşkes çağrısının ardından görevden alındı. Bu çağrı, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından gerçekleştirilen bir görev değişikliğiyle sonuçlandı.

Gazze’deki İsrail saldırılarının devam ettiği süreçte, Bristow’un ateşkes çağrısının ardından İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Paul Bristow’un hükümetin kolektif sorumluluk ilkeleriyle tutarlı olmayan yorumları nedeniyle görevinden alınması kararı alındı” ifadelerine yer verildi.

Bristow, görevden ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Başbakan’ın kararını anladığını” belirtirken, işinden ayrılmak konusunda pişmanlık duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, Gazze’deki insani krizin altını çizerek, ateşkesin yaşamları kurtaracağını ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacağını ifade etti.

Görev değişikliği, Bristow’un seçim bölgesindeki Müslüman nüfusun yüksekliği göz önüne alındığında çeşitli görüşleri de beraberinde getiriyor. Özellikle, Bristow’un açıklamaları, seçmenleri ve İngiltere’deki siyasi aktörler arasında farklı yorumlara yol açtı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku