BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Japon deprem uzmanından korkutan uyarı: Harekete geçti

Japon deprem uzmanı Yoşinori Moriwaki, Türkiye’nin fay hatları ve deprem riski konusundaki durumunu değerlendirdi. Moriwaki, Burhaniye ilçesindeki bir sempozyumda yaptığı açıklamalarda, Türkiye’deki fay hatlarının doğudan batıya doğru hareket ettiğini ve bu durumun Marmara Bölgesi için risk oluşturduğunu ifade etti.

Moriwaki, depremlerden en az zararla çıkabilmek için toplumun ortak hareket etmesi gerektiğini ve öncelikle mevcut binaların kentsel dönüşümle güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarının yumuşak zeminli alanlardan başlaması gerektiğini belirtti. Zeminin sert olması durumunda ise bina kalitesinin daha az sorun teşkil edeceğini ifade etti.

İstanbul’un Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir kolu üzerinde bulunduğunu hatırlatan Moriwaki, bu kolu riskli olarak değerlendirdi. Ne zaman bir deprem olacağının tahmin edilemeyeceğini ancak bir gün mutlaka olacağını ifade etti. Moriwaki, toplumun birlikte hareket etmesi durumunda deprem hasarını yüzde 70 oranında azaltabileceğine inandığını belirtti.

Ayrıca, Moriwaki, geçen yıl Kahramanmaraş’ta katıldığı bir programda Doğu Anadolu Fay Hattı’nın kırılmaya başladığını ve bu bölgeyi etkileyebileceğini ifade etmişti.

Türkiye’deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğini ifade eden Moriwaki, buna bakıldığında Marmara Bölgesi’nin risk altında olduğunu sözlerine ekledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku