BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kademeli Emeklilik Son Dakika! Kademeli Emeklilik Ne Zaman Çıkacak? İşte Detaylar

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışanın umudu kademeli emeklilikte. Konuyla ilgili olarak Bakan Işıkhan’dan açıklama geldi.

Kademeli Emeklilik Çıkacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kademeli emeklilik konusunda herhangi bir çalışma olmadığını belirtti. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında Bakan, herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti.

EYT Düzenlemesinden Etkilenenlerin Talepleri

EYT düzenlemesinden o dönemde staj yapan çalışanlar yararlanamamıştı. Bu nedenle, çalışanlar staj döneminin de emeklilik hesabına dahil edilmesini talep etmişti. Ayrıca, 9 Eylül 1999 tarihinden öncesini kapsayan düzenlemeyi bir gün veya birkaç ayla kaçıranlar da mağduriyetlerini dile getirerek düzenleme kapsamına alınmalarını istemişlerdi.

Kademeli Emeklilik Nedir?

Kademeli emeklilik, belirli şartları sağlayan kişilerin emeklilik sürecini kademeli olarak yaşamalarını sağlayan bir sistemdir. Bu sistemde, emeklilik için gereken yaş ve prim gün sayısı yerine, her iki şartın da kademeli olarak tamamlanması esas alınır. Bu sayede, emeklilik yaşına ulaşamayan veya yeterli prim gün sayısına ulaşamayan kişilerin de emekli olma şansı artar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku