BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Michaung Kasırgası Hindistan’ı Vurdu: Can Kaybı 17’ye Yükseldi

Hindistan’ı vuran Michaung Kasırgası, ülkenin güneydoğusundaki Andhra Pradesh eyaletinde dün karaya çıkarak büyük tahribata yol açtı. Günler öncesinden başlayan uyarılara rağmen, kasırga kara ulaştığında şiddetini artırarak ağaçları devirdi ve yoğun yağış nedeniyle en az 25 köyü sular altında bıraktı.

Andhra Pradesh’teki etkilerinin yanı sıra komşu Tamil Nadu eyaletinde de kasırga şiddetini sürdürdü. Ağaçların devrilmesi ve elektrik hatlarının zarar görmesiyle birlikte tarım arazilerinde ciddi hasarlar meydana geldi. Kasırganın etkisiyle evlerinden tahliye edilen 15 binden fazla kişi güvenli bölgelere nakledildi.

Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai’de ise kasırganın yol açtığı şiddetli yağışlar sonucunda seller meydana geldi. Bu sellerin neden olduğu felaketin bilançosu maalesef artıyor. Şu ana kadar kaydedilen can kaybı sayısı 17’ye yükseldi.

Yetkililer, kasırganın etkisinin devam ettiği ve bölgede daha fazla yağışın beklendiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu doğal afetin yol açtığı tahribatın onarılması için kurtarma ve yardım ekipleri seferber edilmiş durumda.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku