BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Netenyahu talimat verdi: İsrail Refah’ı işgale hazırlanıyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, Gazze Şeridi’nde bulunan Refah kentindeki sivillerin tahliyesi için orduya emir verdiği bildirildi. Bu emir, sabah saatlerinde devam eden hava saldırılarının yaşandığı bir zamanda geldi. Netanyahu, Hamas güçlerini yenilgiye uğratmak amacıyla Refah’a yönelik büyük bir operasyonun gerekliliğini vurgulayarak orduya ikili bir plan hazırlama talimatı verdi.

Ancak Washington yönetimi, Gazze Şeridi’nin güneyine yapılacak bir operasyonu “felaket” olarak değerlendirerek desteklememe kararı aldı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, İsrail’in Refah’a kara saldırısını desteklemediğini açık bir dille belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, Refah’taki saldırıda bir ailenin beş üyesi hayatını kaybetti. BM Filistinli mültecilere yardım kuruluşu (UNRWA) başkanı ise, Refah’a yapılacak askeri harekâtın siviller üzerinde daha fazla yıkıma yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

Başbakan Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği saldırının arkasındakileri yakalamak için askerlere kente girme emri verdiğini söylemişti. Ancak İsrail’in ajansın 12 personelinin bu saldırıda yer aldığını iddia etmesi üzerine UNRWA’nın başkanı, Refah’taki insani durumun daha da kötüleştiğini belirtti.

Filistin Devlet Başkanlığı ise, İsrail’in planlanan askeri operasyonun bölgede ve dünyada güvenlik ve barışı tehdit ettiğini belirterek uyardı. Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Refah Nerede?

Refah, Filistin’in Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan bir şehirdir. Gaza Şeridi, İsrail’in güneyinde, Akdeniz kıyısında yer alır ve Refah, bu bölgenin güney kısmında bulunmaktadır. Gaza Şeridi, İsrail ve Mısır tarafından sınırlandırılmış bir bölgedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku