BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Özgür Erdursun duyurdu: Kademeli emeklilikte yeni gelişmeyi

1999 sonrası işe girenlerin emeklilik süreçlerinde yaşanan farklılıklar ve EYT sonrası erken emekliliği kaçıranların talepleri, son dönemde tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu konuda önemli bir gelişme, SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un değerlendirmesiyle gündeme geldi.

Erdursun’un aktardığına göre, hükümetin kademeli emeklilik konusunda şu an için herhangi bir çalışması bulunmuyor. Özellikle 1999’dan sonra sigortalı olanların beklentileri ve talepleri, önemli ölçüde dikkate alınıyor. Ancak hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, bu konuda somut bir adım atılmayacağını işaret ediyor.

EYT kapsamında emekli olanlar ile 1999 sonrasında sigortalı olanlar arasındaki yaş ve prim günü farkı, kademeli emeklilik taleplerini gündeme getiriyor. Ancak Erdursun’un ifadelerine göre, bu konuda şu an için resmi bir çalışma yapılmıyor ve hükümetin öncelikli gündemi arasında yer almıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Bağ-kur’luların erken emeklilikle ilgili açıklamaları da konuya ilişkin ilgiyi artırıyor. Ancak hükümetin, kademeli emeklilik veya erken emeklilik konularında henüz bir adım atmamış olması, bu taleplerin karşılanması için belirsizliği devam ettiriyor.

Özetle, kademeli emeklilik konusunda hükümetin şu an için bir çalışma yapmadığı ve önümüzdeki dönemde de bu konunun gündemde olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Bu durum, 1999 sonrası sigortalı olanların taleplerinin ne yönde sonuçlanacağı konusunda belirsizlik yaratıyor. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edilmesi önem arz ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku