BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Para sıkışan Sisi, ülkeyi satıyor

Mısır’da yaşanan ciddi döviz sıkıntısı, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin turistik bir kasabayı satma planını gündeme getirdi. Ras El-Hekma bölgesinde yapılması planlanan 22 milyar dolarlık yatırım için Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşma sağlandığı belirtildi. Ancak bu gelişme, muhalifler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor.

Mısır Serbest Bölgeler Yönetimi Genel Müdürü Hüssam Heiba, projenin 22 milyar dolarlık bir maliyetle gerçekleştirilmesinin beklendiğini açıkladı. Bölgenin geliştirilmesi için BAE’den bir konsorsiyumun seçildiğini ve projenin finansmanından, geliştirilmesinden ve yönetiminden sorumlu olacağını belirtti.

Muhalifler, bu kararın ülkenin yaşadığı ekonomik zorluklar karşısında sert bir tepki olduğunu dile getiriyorlar. Emekli bir güvenlik yetkilisi olan Hisham Sabri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada satılan tatil kasabasını “yeryüzündeki cennet” olarak nitelendirerek Sisi’yi eleştirdi. Sinema oyuncusu Amr Waked ise satış kararına şaşkınlıkla tepki göstererek, “Burayı satmanıza kim izin verdi, burası annenizin ya da babanızı özel mülkü mü?” şeklinde sordu.

Mısır’ın ekonomik kriz içinde olduğu ve ulusal para biriminin ABD doları karşısında ciddi değer kaybettiği göz önüne alındığında, bu kararın kamuoyu tarafından sert bir şekilde eleştirilmesi kaçınılmaz oldu. Ülkenin içinde bulunduğu zor durumda, muhalifler Sisi yönetimini ekonomik felakete sürüklemekle suçluyorlar.

Mısır’ın uluslararası alanda alacağı ekonomik destekler ve alınacak önlemler, ülkenin ekonomik durumunda bir iyileşme sağlamak adına önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor. Ancak, bu süreçte Mısır halkının yaşadığı ekonomik zorlukların da dikkate alınması gerekiyor.

Ras El-Hekma nerede?

Ras El-Hekma, Mısır’ın başkenti Kahire’nin yaklaşık 350 kilometre kuzeybatısında, Akdeniz kıyısında bulunan bir bölgedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku