BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Savaşın 2. günü: Filistin’de son durum ne?

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait olduğunu iddia ettiği 4 büyük binanın hedef alındığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının, Hamas’la bağlantılı ofislerin yer aldığı ve üst düzey üyelerinin operasyon yürütmek için kullandığı öne sürülen yüksek katlı 2 binaya saldırı düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, Hamas liderleri ve üyelerine ait ofisler ile Hamas bünyesindeki çeşitli oluşum ve birimlere ait olduğu iddia edilen büroların yer aldığı binanın “Filistin” adını taşıdığı belirtildi. Gün içinde büyük 2 binanın daha vurulduğu hatırlatılan açıklamada, böylece Hamas için önemli 4 binaya saldırı düzenlendiği ifade edildi.

İsrail saldırısı

Ancak Gazze’deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, İsrail saldırılarında hedef alınan binaların askeri amaçlarla kullanıldığı iddialarını yalanladı. Bezm, İsrail ordusunun, savaş uçaklarınca hedef alınan binaların askeri amaçlarla kullanıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, İsrail’in Filistinli sivillere yönelik cinayetlerini temize çıkarmaya ve kendini haklı göstermeye çalıştığını dile getirdi.

Saldırılar gece boyunca devam etti ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 256’ya ulaştığı bildirildi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırılarda 20’si çocuk 256 kişinin yaşamını yitirdiği, 121’i çocuk 1788 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı ise Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda yaralanan İsraillilerin sayısının 1864’e çıktığını, yaralılardan 345’inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Hamas örgütü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırındaki Yahudi yerleşim birimlerindeki İsraillileri tahliye etmeye başladığını ve çoğu bölgede kontrolün yeniden sağlandığını duyurdu. Bu çatışma sırasında İsrailliler arasındaki ölü sayısının 350’ye yükseldiği ve yaralananların sayısının da 19’u kritik, 326’sı ağır olmak üzere 1864 olduğu belirtildi.

Hamas hareketi ise abluka altındaki Gazze Şeridi çevresindeki 7 ayrı İsrail noktasında silahlı unsurlarına savaşçı ve mühimmat takviyesi yaptığını duyurdu. Filistinli silahlı güçlerin İsrail içindeki bölgelere sızdığını ve çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Gazze Şeridi ve İsrail arasındaki bu şiddetli çatışma devam ederken, taraflar arasında ateşkese dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Olayların gelişmelerini yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku