BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sinan Oğan, İkinci Turda Destek Vereceği Adayı Açıkladı: Son Dakika!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda 2.8 milyon oy alan Sinan Oğan, ikinci turda hangi ittifakın adayını destekleyeceğini canlı yayında açıkladı. Oğan, 28 Mayıs seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini duyurdu. 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan 27 milyon 133 bin 849, Kemal Kılıçdaroğlu 24 milyon 595 bin 178, Sinan Oğan ise 2 milyon 796 bin 613 oy almıştı.

Sinan Oğan, ilk turda elenmesine rağmen, yüzde 50+1 oy oranını yakalayamayan Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun ikinci tura kaldığı bir seçimde hangi adaya destek vereceği merak ediliyordu. Oğan’ın 19 Mayıs’ta Erdoğan ile İstanbul Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde görüşmesi dikkat çekmişti.

Sinan Oğan’ın arşivi açıldı

Bugün kameralar karşısına geçen Sinan Oğan, hangi ittifakı destekleyeceğini şu sözlerle açıkladı: “14 Mayıs seçimleri ön gördüğümüz şekilde ikinci tura kalmıştır. ATA İttifakı yüzde 5.2 oy almıştır. Aldığımız oy ile ikinci tura kalan seçimlerde pay sahibi olduk. Öncelikle Türk milletinin her bir ferdine seçimlerde gösterdikleri makul tavır, yüksek katılım ve bize olan teveccühleri için teşekkür ederim.”

Oğan, ayrıca uzun süredir kendisiyle yol yürüyen ve zor zamanlarda yanlarında olan yol arkadaşlarına ve çalışmalarına katkıda bulunan Sinan Oğan gönüllülerine teşekkür etti. ATA İttifakı bileşenleriyle yapılan çalışmaların bu başarıyı getirdiğini vurgulayan Oğan, hedefledikleri oy oranının yüzde 9 ila yüzde 15 arasında olduğunu ancak seçimin son günlerinde Muharrem İnce’ye yönelik olumsuz kampanyaların başarılı olduğunu ve kendilerine yönelik eleştirilerin arttığını belirtti.

Sinan Oğan, yapılan açıklamada sosyal medya linçine maruz kaldıklarını ve tehditler aldıklarını belirtti. Ayrıca saldırılara uğradıklarını ve seslerini televizyon ve gazeteler aracılığıyla duyuramadıklarını ifade etti. Sosyal medyanın tek iletişim kapıları olduğunu ve gönüllülerinin yardımıyla bu platformda varlık gösterdiklerini vurguladı.

Oğan, üç yıl önce Türk milliyetçisi aday olmazsa Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacaklarını söylediklerini ve bu doğrultuda bir yol izlediklerini ifade etti. Uzlaşılan bir Türk milliyetçisi aday formülünü beklediklerini ve böyle bir aday çıktığında çekileceklerini ve kayıtsız şartsız destekleyeceklerini belirtti. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak yarışa girdiklerini vurguladı.

Sinan Oğan, dip dalgayı bir ayda değil üç yılda hazırladıklarını ifade etti. Seçmenlerini küçümseyen ve başka adreslere yönlendirmeye çalışanlara çağrıda bulunarak çalışmalarını daha dikkatli izlemelerini istedi.

Planlarına sadık kaldıklarını ve birçok temel hedeflerine ulaştıklarını İfade etti

Sinan Oğan, yapılan açıklamada eşit ve adil olmayan şartlarda yarıştıklarını belirtti. Hükümet ve belediye imkanlarından yoksun olmalarına rağmen büyük bir mücadele gösterdiklerini vurguladı. Planlarına sadık kaldıklarını ve birçok temel hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. İkinci tura kalan adayların söylemlerine sarılmalarını sağladıklarını ve başladıkları hareketi gözlemleyenlerin onları saymaya başladığını dile getirdi.

Sinan Oğan’ın arşivi açıldı

Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiğini belirten Oğan, sığınmacılar ve kaçaklar, deprem gerçeği, ekonomik sorunlar ve terörle mücadele gibi temel konuların önemine değindi. Türk siyasetindeki nezaketin kaybolduğunu ve bunu geri getirmek için kampanya yürüttüklerini ifade etti. Seçim kampanyası boyunca benimsedikleri tutumla olumlu bir hava yarattıklarını düşündüklerini belirtti.

Cumhuriyetle hesaplaşma tezlerinin tarihin çöplüğüne gömüldüğünü vurgulayan Oğan, Mavi Vatan tezi gibi dış politika hamlelerinin devam etmesi gerektiğini ve ekonomide faiz odaklı politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

28 Mayıs 2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun kritik öneme sahip olduğunu belirten Oğan, tabanlarıyla ve ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptıklarını ifade etti. Her iki adayla gerçekleştirdikleri görüşmelerde kamuoyunca bilinen önceliklerini müzakere ettiklerini ve kırmızı çizgilerini belirttiklerini dile getirdi. Görüşmelerin karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Son olarak, 28 Mayıs seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan ettiğini açıkladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku