BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sinan Oğan’dan Çarpıcı Açıklamalar: 2028’de Adayım!

Sinan Oğan, 2028 cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurarak gündeme gelmiştir. Haber Global canlı yayınında katıldığı programda, Cumhur İttifakı’nı desteklemediğini ve bu kararın nedenlerini açıkladı. Kendisine gösterilen tepkilere ve ileride alacağı tutuma kadar birçok konuyu değerlendirdi.

CHP

Sinan Oğan, CHP ile yol yürümek zorunda olmadığını ve CHP’nin sahada yeterli çalışmayı yapmadığını, Meclis çoğunluğunu kazanamadıklarını belirtti. Ankara Çankaya adayları konusunda da eleştirilerde bulunup ve kendi sorumluluğu gereği Türkiye’yi bir krize sürükleyemeyeceğini ifade etti.

Ayrıca, Sinan Oğan’ın destek vermediği için Ümit Özdağ’ın Cumhur İttifakı’na yönelik taleplerinin karşılanmadığına dair açıklamaları da bulunmuştu. Kendisinin tarafsız kalacağına dair sözlerini hatırlatan Oğan, Ümit Özdağ’ın içişleri bakanlığı talebiyle ilgili görüşmelerin olduğunu belirtmişti.

Gazeteciler Tarafsız Olmalı

Sinan Oğan, gazetecilerin tarafsız olması gerektiğini ve Türk basınının trol kafasından kurtulması gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca, kendisine saldıran muhalif kitlenin aslında teşekkür etmesi gerektiğini ve ikinci tur şansının kendileri sayesinde ortaya çıktığını savunmuştu.

Sinan Oğan, 2028 cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı ve gelecek planlaması yaptığını belirtti. Kendisinin parti değiştirmeyen bir siyasi olduğunu vurgulamış ve Cumhur İttifakı’nı desteklemesinin nedenlerini açıklamıştır. Tarafsız kalmayı bir seçenek olarak görmediğini ifade etti.

Ümit Özdağ

Ayrıca, Ümit Özdağ ile yaptıkları görüşmelerde hiçbir talepte bulunmayacağını söylediğini belirten Oğan, kendisinin taleplerinin ilke bazında olduğunu ve kabine listesinde bakanlık talebinin olmadığını ifade etti. Özdağ ile arasında herhangi bir sorun olmadığını ve kararlarına saygı duyduklarını belirtti.

HÜDA-PAR

Sinan Oğan, seçimi kaybedenlerin istifa etmesi gerektiğini ve CHP’nin de istifa etmesi gerektiğini söyledi. HÜDA-PAR’ı eleştirdi ve onların yemin konusunda ikilemediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmelerde, HDP meselesi, parlamentonun kaybedilmiş olması ve tatmin edici yanıtlar alamamasının etkili olduğunu belirten Oğan, sadece kazanmaktan ziyade sonrasını düşünmek gerektiğini ifade etti. Kendi kararının ülke için daha iyi sonuçlar doğuracağını düşündüğünü söyledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku