BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Siyasi isimden Staj ve 2000 sonrası SGK’lılar açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Adalet için Refahta Birleşiyoruz” programında yaptığı açıklamalarda, partisinin kuruluşundan bu yana Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dahil birçok konuda önemli katkılar sağladığını belirtti. Programa 100’den fazla temsilci katıldı.

Partisinin 5 yıl içerisinde anahtar parti konumuna geldiğini vurgulayan Erbakan, EYT, süresiz nafaka, 6284 sayılı kanun, aşı ve sağlık güvenliği, Ayasofya Camii’nin ibadete açılması gibi sorunların çözümüne odaklandıklarını ifade etti.

Mutabakat gereği vicdanımız rahat

Erbakan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce AK Parti ile yapılan mutabakata da değinerek, bu mutabakatın gereğini vicdanlarının rahat olduğunu belirterek yerine getirdiklerini söyledi.

Cumhur İttifakı’na katıldıklarında, ekonomik ve sosyal sorunların Gazi Meclisi’nde takipçisi olacaklarına dair söz verdiklerini ve bu sözü yerine getirmeye devam ettiklerini dile getiren Erbakan, halkın mağduriyetlerini gidermek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Erbakan, AK Parti’nin çeşitli adımlar atarak vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye çalışsa da, aynı zamanda yeni mağduriyetlere de yol açtığını belirtti.

Staj ve çıraklık mağdurları

EYT gibi sorunların çözüme kavuşmasına rağmen yeni emeklilik farkları ve mağduriyetlerin ortaya çıktığına dikkat çeken Erbakan, özellikle staj ve çıraklık mağdurları ile 2000’li yıllarda doğan gençlerin yeni mağdur grupları oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, kadına yönelik şiddeti önleme çabalarının bazen erkekler, çocuklar ve yine kadınların mağdur edilmesine yol açtığını dile getirdi.

Erbakan, genel seçimler sonrasında maaşlara yapılan zamların, vergi ve harçlara yapılan yüksek zamlarla geri alındığına da değinerek, vatandaşların mağduriyetlerini önlemek için daha fazla çalışmalarının gerektiğini vurguladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku