BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj Mağdurları imza kampanyası başlattı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, staj ve çıraklık dönemlerinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmemesi nedeniyle emekli olamayan binlerce kişi, seslerini duyurmak için bir araya geldi. İstanbul Staj ve Çıraklık Kültür Dayanışma Derneği’nin organize ettiği etkinlikte, mağdurlar Kadıköy’de stant açarak sorunlarını dile getirdi.

Dernek Başkanı Selçuk Aydın, yaptığı açıklamada, 1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı kanuna göre staj ve çıraklara sigorta başlangıcı yapıldığını ancak bu başlangıcın uzun vadeli olmadığını söyledi. Bu nedenle emekli olamayan staj ve çırakların, EYT (Erken Emeklilik Hakkı) mağdurları gibi haklarından yararlanamadığını ifade etti. Aydın, amaçlarının staj ve çıraklık dönemlerinin başlangıçlarının kabul edilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde 16 ilde benzer derneklerin kurulduğunu ve federasyonlaşma sürecinin devam ettiğini belirten Aydın, TBMM’de bir ay önce yaklaşık 30 milletvekiliyle görüştüklerini açıkladı. Bu görüşmelerde milletvekillerinin ve genel başkan yardımcılarının kendilerine destek sözü verdiğini aktardı. Aydın, sorunun çözümünün en son noktasının Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti ve sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması için Cumhurbaşkanı’nın adım atmasını beklediklerini dile getirdi.

Aydın ayrıca, şu anda 16 şehirde devam eden imza kampanyalarına da dikkat çekti. Stantlarda toplanan ıslak imzaların Meclis’e götürüleceğini söyledi.

Bu etkinlik, staj ve çıraklık dönemlerinin emeklilik haklarına dahil edilmemesi nedeniyle emekli olamayan vatandaşların yaşadığı sorunun kamuoyuna duyurulmasına ve çözüm arayışına dikkat çekiyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku