BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj mağdurları sesini yükseltiyor

Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenledi. Dernek üyeleri tarafından katılım sağlanan genel kurulda, kurucu başkan Ömer Ayıran 3 yıllığına yeniden başkanlık görevine seçildi.

Genel Kurul sonrasında yapılan açıklamada, Bilecik Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ömer Ayıran, stajyer ve çıraklara haklarının verilmediğini belirtti. Ayıran, “Biz stajyer ve çıraklar, herhangi bir işte çalıştırıldıktan sonra ‘sen stajyer/öğrencisin’ denilerek haklarımızın verilmediği adaletsizlikle karşı karşıyayız. Bu adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz ve staj giriş tarihimizin SSK başlangıcı olarak kabul edilmesini talep ediyoruz. Tüm mesleklerin temeli stajyerler ve çıraklardır. Eğer temeli sağlam tutmazsak, meslekler yok olur. Ülkemizin geleceği için stajyerlere ve çıraklara sahip çıkılmalı, staj ve çıraklık dönemleri SSK başlangıcı kabul edilmelidir” şeklinde konuştu.

Ayıran ayrıca, staj sigortası mağduriyetinin büyük bir sorun olduğunu ve meslek lisesi son sınıfta sanayide aktif olarak çalışan ve işyerlerinde çırak olarak çalışan insanların sigortalarının sadece kısa vadeli kısmının yatırıldığını ve bu durumun emeklilik dönemini 17 yıl geciktirdiğini ifade etti. Verilen hakların sadece belli bir kesimi kapsadığı ve bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirten Ayıran, eksik verilen sigorta haklarını istediklerini vurguladı. Ayrıca, E-Devlet üzerinde görünen ilk işe giriş tarihinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, bu yanıltıcı ve hatalı uygulamanın sona ermesi gerektiğini dile getirdi. Ayıran, staj ve çıraklık mağdurları olarak haklarını almak için mücadele edeceklerini ve staj giriş tarihlerinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku