BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve çıraklık mağdurları için Meclis’e ilk önerge verildi

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ilk soru önergesini sunarak staj sırasında yapılan sigortaların emeklilik hakkını etkilemediği mağduriyetlerin giderilmesi talebini dile getirdi. Önergesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yanıtlanmasını istedi.

Yıldızlı, önergesiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bu durum, birçok vatandaşımızın emeklilik hesaplamalarında adaletsizlik yaşamasına neden olmaktadır. Çıraklar ve işletmelerde staj yapan öğrenciler, sigorta girişi yapılmakla birlikte, çıraklık ve staj dönemi boyunca sadece iş kazaları, meslek hastalıkları ve hastalık sigortaları primleri ödenmektedir. Tahminlere göre, bu durumdan etkilenen bir milyonun üzerinde vatandaşımız mağdur durumdadır.”

Yıldızlı, Bakan Işıkhan’a şu soruları yöneltti:

1- Aday çırak, çıraklık ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin çıraklık, kursiyerlik, ve staj başlangıç tarihlerinin uzun vadeli sigorta kollarında hizmet ve sigorta başlangıcı sayılması yönünde Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır?

2- Staj başlangıç tarihinin emekliliğe esas yaşlılık sigortasının başlangıcı olarak sayılmamasının önündeki engelleri kaldırmak ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek yönünde bir çalışmanız var mıdır?

3- Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru vatandaşımızın haklı talepleri noktasında kamuoyunu bilgilendirmeye ve söz konusu mağduriyetleri gidermeye yönelik kapsamlı bir planlama açıklaması yapmayı düşünüyor musunuz?

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku