BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI BU TARİHTEN ÖNCE HAKLARINI ALABİLİR

Buzdağıhaber Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve yasalaşan kanun teklifi, emeklilikte yaşa takılanlar için önemli bir adımdı. Bu kanun teklifi sayesinde, prim günü ve sigorta süresi şartlarını yerine getiren vatandaşlar emeklilik hakkı elde edebiliyor. Ancak, staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte yaşa takılanlar kapsamına dahil edilip edilmeyeceği konusu hala çözülmüş değil.

Türkiye’de sayıları 1 milyonu bulan staj ve çıraklık mağdurları, staj dönemindeki çalışmalarının emeklilik için başlangıç olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak bu konuda hükümetten herhangi bir adım yok.

Peki staj ve çıraklık mağdurları haklarını alabilecek mi?

Bu sorunun cevabı 2024’ün mart ayında saklı. Türkiye önümüzdeki yılın mart ayında yeni bir seçime gidecek. Bu seçim de yerel seçimler. Yani belediye ve mahalli idari başkanlarını seçeceğiz. 

EYT sorunu nasıl ki geçtiğimiz seçim öncesi çözüldüyse staj ve çıraklık mağdurları sorunu da bu seçimden önce çözülebilir. Sayıları 1 milyona yaklaşan staj ve çıraklık mağduru vatandaşlar iyi bir şekilde örgütlenip sürekli kamuoyu oluşturursa tıpkı EYT gibi kendi haklarının da teslim edilmesini sağlayabilir. 

Çünkü önümüzdeki yerel seçimler de tıpkı geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli olacak. İktidar ve muhalefet özellikle büyükşehir belediyelerini almak için 1 oya ihtiyaç duyacak. İşte burada staj ve çıraklık mağdurları haklarını almak için seçimi kullanabilirse haklarına çok rahat bir şekilde kavuşmuş olacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku