BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve çıraklık mağdurlarına çözüm sözü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununu çözme taahhüdünün ardından şimdi de staj ve çıraklık mağduriyetini ele alıyor. Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, Bahçeli’nin bu konudaki sözlerini paylaştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman ile görüştü. Salman, Bahçeli’nin EYT sorununu çözdüklerini ve şimdi de staj ve çıraklık mağduriyetini giderme sözü verdiğini açıkladı.

Salman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hem Devlet Bey ile hem de MHP grup başkan vekilleriyle görüştüm. Devlet Bahçeli ile meclisteki görüşmemde ona bu konuyla ilgili soru yönelttim. Bana, ‘EYT’yi çözdük, emin olun staj ve çıraklık mağduriyetini de çözeceğiz’ dedi” ifadelerini kullandı.

Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan staj ve çıraklık mağduriyetinin, mecliste yeterli sayıda vekil olmadığı için reddedildiğini belirtti. Salman, “MHP, bu konuya seçim beyannamelerinde yer verdiği halde kanun teklifi geldiğinde birçok MHP’li vekilin çekimser oy kullandığını da gördük” dedi.

Salman, son olarak, “MHP’nin bu konuda kanun teklifi verdiğinde AK Parti tarafından çoğunluk oyuyla onaylanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Staj ve çıraklık mağduriyetinin çözülmesiyle ilgili kararın Ekim ayında açıklanması bekleniyor. Bu gelişmeler, stajyerler ve çıraklar için umut verici bir adım olarak görülüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku