BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Emeklilik Yolu Açılabilir!

Türkiye’de uzun süredir tartışılan “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” (EYT) konusu, AK Parti tarafından sunulan yeni bir kanun teklifi ile gündeme geldi.

Bu teklif, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesine dayanan kişiler için emeklilikte yaş şartını iptal ederek, prim gün sayısı ile hizmet yılı dolanları emekli olma hakkı tanıdı. Ancak, bu düzenlemenin dışında kalan staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ise umutlu bir gelişme yaşandı.

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile gerçekleştirdiği son görüşmede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu konuya ilgi gösterdiğini ve sorunun çözülmesi için yakından takip ettiğini ifade etti. Doruk, görüşmede Palandöken’in, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorununun Ekim ayında çözüleceği yönünde umut verici açıklamalarda bulunduğunu aktardı.

Bu gelişmelerin ardından, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 olan kişiler gibi EYT kapsamına dahil edilerek erken emeklilik hakkına sahip olabileceği bir yasal düzenleme söz konusu olabilir. Ancak, konu hakkında son sözün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söyleneceği belirtiliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku