BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Suudi Arabistan Türkiye’yi E-Vize Programına Dahil Etti

Suudi Arabistan, turizm amacıyla verilen elektronik ziyaret vizeleri (e-vize) uygulamasını genişletiyor. Türk vatandaşları artık Suudi Arabistan’a seyahatlerini daha kolay hale getirecek bu yeni uygulamadan yararlanabilecekler.

Suudi Arabistan’ın Türk ziyaretçilere sunduğu bu yeni vize kolaylığı, her iki ülkenin vatandaşları arasındaki turistik, iş, umre ve aile ziyaretleri için yapılan seyahatleri daha erişilebilir ve basit hale getirecek. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Türk vatandaşları artık Suudi Arabistan’a gerçekleştirecekleri seyahatlerde etiket vize almak yerine, bu vizeyi elektronik olarak alabilecekler.

Bu yeni e-vize uygulaması, Türkiye’den Suudi Arabistan’a seyahat edecek vatandaşların işlemlerini basitleştirmeyi amaçlıyor. Türk vatandaşları artık “https://visa.visitsaudi.com” internet sitesi üzerinden e-vize başvurusu yapabilecekler. Ayrıca, Suudi Arabistan’a varışlarında havalimanlarındaki e-vize kabinlerinden veya Suudi Arabistan’ın Türkiye’deki temsilciliklerinden bu e-vizeleri alabilecekler.

Bu yeni uygulama, vatandaşların turistik seyahatlerini daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde planlayabilmelerine imkan tanıyacak. Ayrıca, bu e-vize uygulaması Türk vatandaşlarına “365 günde 90 gün” kalış süreli “tek girişli” veya “çok girişli” seçenekler sunacak.

Ancak bu e-vize uygulamasının, hac farizasını kapsamadığına dikkat çekmek önemlidir. Hac döneminde, Suudi Arabistan’a e-vize ile sadece kutsal bölgeler dışındaki şehirlere turistik ziyaretler mümkün olacak.

Öte yandan, Suudi Arabistan vatandaşları da Türkiye’ye seyahatlerinde vize işlemlerini basitleştirecekler. Suudi vatandaşlar, Türkiye’ye seyahatlerinde etiket vize, e-vize ve sınır kapılarında bandrol vize alabilecekler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku