BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa 2024! 3600 Ek Gösterge, 7200 Prim Meclis’te! Torba Yasa’nın Meclise Geleceği Tarih Belli Oldu Mu?

Torba yasa, farklı alanlarda yapılan yasal düzenlemeleri bir araya getirerek tek bir yasa altında toplarken, zaman tasarrufu ve politika hedeflerini hızlı bir şekilde hayata geçirme amacını taşımaktadır. Bu yöntemle, çalışma hayatını ilgilendiren pek çok madde ve içerik gün yüzüne çıkmaktadır. Özellikle Bağ-Kur’da prim gün sayısının 9000’den 7200’e düşürülmesi, ev hanımlarına prim desteği, 3600 ek gösterge ve kademeli emeklilik gibi konular, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirmektedir. Torba Yasa’nın çıkıp çıkmadığı, ne zaman yürürlüğe gireceği ve 3600 ek göstergenin onaylanıp onaylanmadığı gibi konular da merak konusudur. İşte, detaylar…

Torba Yasa Meclis’ten Geçti mi?

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan 8’inci Yargı Paketi içerisinde emeklilere bayram ikramiyesinin artırılması gibi düzenlemeler de bulunmaktadır. Komisyonun toplantılarında 43 maddelik torba kanun teklifi üzerinde çalışılmaktadır. Bu teklif, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyenin 3 bin TL’ye çıkarılmasını da içermektedir.

Torba Yasa Ne Zaman Yayınlanacak?

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından emeklilere artırılan ikramiye ödemeleri yapılacaktır. Ayrıca, kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye indirilmesi gibi düzenlemeler de teklif içerisindedir.

Torba Yasa Maddeleri ve İçeriği

Torba yasa içerisinde ev hanımlarına emeklilik gibi önemli konular da yer almaktadır. Ev hanımlarına yönelik prim desteği sağlanarak isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurulması hedeflenmektedir. Ayrıca, Bağ-Kur prim gün sayısının 7200’ye düşürülmesi de planlar arasındadır.

3600 Ek Gösterge Torba Yasa’da Var mı?

Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, 3600 ek gösterge düzenlemesi en yakın zamanda hayata geçirilecektir. Bu düzenleme, birinci döneme yükselen devlet memurlarını kapsamaktadır ve torba yasa içerisinde yer alması beklenmektedir.

Torba Yasa 2024 maddeleri, içeriği ve kapsamıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmektedir. Bu düzenlemeler, milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyecek niteliktedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku