BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Mehmet Şimşek’ten MTV, KDV ve gelir vergisi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik hedefler ve kademeli programla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, yapılan düzenlemelerin ve programın detaylarına değindi.

Programın Eylül ayında kamuoyuna paylaşıldığını belirten Bakan Şimşek, fiilen daha erken başladığını ifade etti. Programın 3 yıllık bir süreci kapsadığını ve 3 temel hedefi olduğunu vurguladı. Bu hedefler arasında enflasyonu tek haneye indirmek, mali disiplini yeniden tesis etmek ve cari açığı milli gelire oranla yüzde 2.5’in altına çekmek bulunuyor.

Bakan Şimşek, kademeli bir program anlayışını benimsediklerini ve kademeli çıkış stratejisi öngördüklerini belirtti. Bu strateji çerçevesinde makrofinansal istikrarın pekiştirilmesi için rezerv birikiminin sağlanacağını dile getirdi.

Ekonomik göstergelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, risk priminin 300 civarına indiğini ve döviz rezervlerindeki artışın 60 milyar dolar civarında olduğunu ifade etti. Ayrıca, cari açığın da 35 milyar dolar aralığına ineceğini öngördü.

Enflasyon konusuna da değinen Bakan Şimşek, önümüzdeki 12 ay içinde enflasyonun düşeceğini ve yeni bir trende oturacağını belirtti. Ayrıca, maliye politikası çerçevesinde enflasyonu yükseltecek adımlar atılmayacağını vurguladı.

Vergi düzenlemeleri ve bütçe gelişmeleriyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, seçim sonrasında KDV, kurumlar vergisi, gelir vergisi ve MTV’de düzenleme gündemlerinde olmadığını söyledi. Vergi adaleti üzerinde çalışacaklarını ifade eden Bakan Şimşek, piyasaları tedirgin edecek adımlar atmamaya özen göstereceklerini belirtti.

Son olarak, emeklilerin ve memurların durumuna da değinen Bakan Şimşek, hükümet olarak enflasyonun vatandaşları ezdirmeyeceklerini ve bütün imkanları onlar için seferber ettiklerini söyledi.

Bakan Şimşek’in açıklamaları, ekonomik politikalara ve emeklilik sistemi üzerine önemli bir yol haritası sunarken, hükümetin ekonomik hedeflerine ve vatandaşların refahına odaklandığını gösteriyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku