BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakandan flaş Staj Ve Çıraklık Mağdurları açıklaması

EYT düzenlemesi sonrası mağdur olduklarını ifade eden çırak ve stajyerlerin talepleriyle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, SGK’ya 8 Eylül 1999 tarihinden önce kaydı bulunan ve çıraklık deneyimi olan bireylerin, yaş kriteri gözetilmeksizin, sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını yerine getirerek emekli olma hakkı elde edebileceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bakanlığın 2024 yılı bütçesinin ele alındığı toplantıda yönelttiği sorulara cevap veren Işıkhan, Türkiye’de asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğunu vurgulayarak, asgari ücretle çalışan kişiler arasında aşırı yoksulluk veya açlık sınırında yaşayan kimsenin olmadığını belirtti.

Bakan Işıkhan, stajyerlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, üretici kooperatifi üyeleri ve mesleki bilgilerini artırmak amacıyla çıraklık veya stajyerlik gibi programlara katılanların belirli bir menfaat elde etmeleri durumunda istihdamda kabul edildiğini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Işıkhan’ın açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan vatandaş olmadığı yönündeki sözlerini şaşırtıcı bulduğunu ifade etti. Mağduriyet yaşayan staj ve çırakların beklentilerini karşılayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesini bekleyen vatandaşlar, Bakan Işıkhan’ın açıklamalarını umutla karşıladı.

Tepki Göster
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku