BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Dünya devi banka, şubat ayı faiz kararını tahmin etti

Finans dünyasının önde gelen isimlerinden Marko Kolanovic, Federal Reserve Başkanı Jerome Powell’ın mart ayı için faiz indirimi beklentilerini azaltan açıklamalarının, küresel merkez bankalarının gevşemeye yıl ortasından önce başlamayacağı görüşünü desteklediğini belirtiyor.

Pazartesi günü yayımlanan bir notta Kolanovic, “Somut bir şok olmadığı sürece, bu yılki gevşemenin piyasaların fiyatladığından daha ılımlı olacağını düşünüyoruz” yorumunu yaptı. Ayrıca, Avrupa için ocak PMI verilerine atıfta bulunarak çekirdek mal fiyat artışlarının ve uzayan sipariş teslimat sürelerinin mal fiyatlarındaki düşüşe ara verilmesiyle sonuçlanacağını öne sürdü.

JPMorgan’ın, erken ve agresif faiz indirimi beklentilerinin azalmasıyla birlikte ocak ayının sonunda ABD tahvillerine yönelik “ağırlık artır” tavsiyesini düşürmesi de dikkat çekti.

Kolanovic’un bu açıklamaları, küresel ekonomi ve finans piyasaları açısından önem taşıyor. Fed’in politika duruşundaki değişiklikler ve merkez bankalarının gevşeme sürecindeki adımları, küresel piyasalarda geniş kapsamlı etkilere yol açabilir. Kolanovic’un görüşleri, yatırımcıların ve analistlerin küresel ekonomik görünüme ilişkin daha sağlam bir anlayış geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku