BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EMADDER İstanbul’da, Staj ve Çıraklık Mağdurları Ankarada Eylem Yaptı! Adalet Talep Ediyorlar

Bu hafta sonu, Ankara ve İstanbul, emeklilikle ilgili adaletsizliklere karşı mücadele etmek isteyen dernek ve federasyonların ev sahipliğinde iki farklı eyleme tanıklık etti.

Ankara’da gerçekleşen “Büyük Ankara Buluşması” adlı etkinlikte, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, Anıtpark’ta bir araya gelerek emeklilikle ilgili hak ihlallerine dikkat çekti. Federasyon üyeleri, “Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebinde bulunarak “Staj ve Çıraklık SGK Başlangıcı Olsun”, “Staj Mağduriyetine Son Verilsin”, “Staj ve Çıraklık Fiili Çalışmadır” yazılı dövizlerle seslerini duyurdular. Federasyon Başkanı Murat Bal, yaptığı açıklamada, mevcut yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması gerektiğini belirterek adalet taleplerini dile getirdi.

İstanbul’un Kartal ilçesinde ise Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri, “Adil Kademeli Emeklilik” mitingi düzenledi. “Adil emeklilik”, “Oyum kademeli emekliliğe”, “Zafer, direnen emekçinin olacak” yazılı pankartlar taşıyan katılımcılar, son çıkan emeklilik yasasının milyonlarca kişiyi mağdur ettiğine dikkat çekerek yeni bir emeklilik bakış açısına vurgu yaptı. EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, yaptığı açıklamada, emeklilik sistemine getirilen adaletsizliklere karşı duyarsızlığın son bulması gerektiğini söyledi ve “Çok çalışan, az çalışandan 17-20 yıl sonra nasıl emekli olabilir?” sorusuyla yeni bir perspektife vurgu yaptı.

Her iki etkinlik de, yerel seçim öncesi kamuoyunu bilinçlendirmek ve emeklilikle ilgili haksızlıklara karşı çözüm taleplerini dile getirmek amacıyla organize edildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku